Olsen: Bendtner skal være ydmyg i VM-lejren

Normalt plejer Nicklas Bendtner at være selvskrevet til en plads i startopstillingen, når han er med på det danske fodboldlandshold.

Men for første gang er det usikkert, hvem der skal spille pladsen som den forreste angriber i VM-kvalifikationskampene mod Bulgarien og Italien i midten af oktober. Bendtner slås om pladsen med FCK-profilerne Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen.

Og det er kun godt, mener landstræner Morten Olsen, som lægger op til, at Juventus-angriberen skal komme med en ydmyg indstilling og erkendelse af, at konkurrencen er vokset.

- Det skal han da føle. Han er i Juventus, som lige er blevet mester, og så må han tage handsken op. Han må komme med en sund ydmyghed og tro på sin egen kunnen.

- Men der er altså også andre, der kan spille den position. Og det er også den indstilling, jeg forventer af Bendtner på landsholdet.

- Siden han var med sidst, hvor han præsterede fantastisk til EM, er der kommet mere konkurrence, og derfor skal han præstere fantastisk igen, siger Olsen om kravet til Bendtner, hvis han vil have spilletid.

Op til den seneste VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet, der endte 0-0, og hvor Bendtner havde karantæne, sagde Olsen, at han ikke ville have udtaget Bendtner uanset hvad.

Siden har Bendtner kun spillet 10 minutter som indskifter i en enkelt Juventus-kamp, men det er åbenbart nok for Morten Olsen.

- Ellers havde jeg ikke udtaget ham. Set med kritiske øjne, forstår jeg godt spørgsmålet, men vi er nødt til at forholde os til realiteterne, siger landstræneren, inden han forsvarer sin stjernespiller:

- Bendtner træner nu målrettet i dagligdagen med dygtige medspillere, også på hans position. Desværre er konkurrencen stor, og de øvrige Juventus-angribere har medvind.

- Bendtners konkurrenter og Juventus spiller flot fodbold, og så er det som ny spiller altid svært at komme ind på holdet.

Bendtner er kendt for at være en type med store armbevægelser og en her-kommer-jeg-attitude, men i denne sæson er det kun blevet til få minutter på banen for Juventus.

Alligevel stoler Olsen på sin stjerneangriber efter flere samtaler med Juventus-staben.

- Vi har nogle indikationer, fordi vi har fulgt ham i træningen og snakket med trænere, fysioterapeuter og konditionstrænere om, at han har en god fysisk form, og han egentlig også er god på bolden.

- Han har desværre kun haft mulighed for at vise det i kort tid, men vi ved, han har kvaliteter, og vi har en fornemmelse af, at han kan leve op til dem, siger Olsen.

Dagens Gossip