Olsen: Bendtner skal vise topform i mere end seks uger

Nicklas Bendtner skal bevise sig selv igen og igen, hvis landsholdsangriberen skal have succes i Wolfsburg.

Det fastslår landstræner Morten Olsen, der ikke tør sige, om Bendtner har mentaliteten til at begå sig i den tyske topklub.

- Det må han bevise. Han skal selv give svaret.

- Han har talentet. Vi refererer altid til fem-seks uger under EM i Polen og Ukraine i 2012, hvor han var rigtig god, og det var sikkert også en af årsagerne til, at Wolfsburg hentede ham. Men det var i seks uger, siger Morten Olsen.

- Topfodbold i dag er 11 måneder, og så er der en måneds ferie, og så kører det hele igen. Sådan er det, hvis du vil være med, hvor det sner, siger landstræneren.

Morten Olsen slår fast, at det er en brutal verden, der hersker i de fodboldklubber, der stræber efter at være med i toppen.

- Jeg synes, at der en gang imellem er en blødsødenhed i Danmark. Det er måske også derfor, at vi får vores spillere tilbage (efter at de er solgt til udlandet, red.).

- Nu er der en situation med FC Midtjyllands Martin Pusic, der var topscorer i sidste sæson, og der er medier, der spørger, hvorfor får han ikke chancen. Men i mine øjne tæller det ikke, at han var topscorer i sidste sæson.

- At Morten "Duncan" Rasmussen spiller nu i stedet for Pusic er logisk, for han er den bedste.

- Når du har spillet en god kamp eller sæson, så kan du tage selvtillid med, men hvis der er stor konkurrence, så bør kreditten ikke være så stor, mener Morten Olsen og drejer sin pointé ind på Bendtner, der i Wolfsburg står i skyggen af hollænderen Bas Dost.

- Med det vil jeg sige, at Bendtner ikke skal være tilfreds med sin situation. Han skal stadigvæk slå til, når han får chancen.

- Man hører hele tiden spillere sige, at "træneren ikke har tillid til mig", men det er en brutal verden at være i en topklub. Man skal præstere hele tiden for at være i de helt store klubber.

- I en mellemklub kan man måske få den kredit og spille hver gang, siger Olsen.

Nicklas Bendtner har trods en rolle som indskifter i Wolfsburg scoret tre gange fordelt på 62 minutter i fire kampe i denne sæson.

Angriberen møder derfor ikke op med mange minutter i benene til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Armenien i begyndelsen af september.

Spørgsmål: Hvor skarp er Bendtner lige nu rent fysisk?

- Alle i landsholdstruppen er skarpe. De har ikke været skadet, og de har alle sammen været igennem en sæsonopstart, så alle er fysisk klar. Fodboldspillere er atleter nu om stunder.

- Når du kommer længere hen til vores næste landskampe, så må vi se, hvor meget de har spillet, er der mentale skuffelser, eller har de ikke præsteret til træning. Så falder du fra, og det gælder alle i store klubber - og heldigvis for det.

- I fodboldverdenen i dag ser man spillere, der overhovedet ikke har ferie. De investerer i fysiske trænere, så de måske er et mulehoved foran andre før sæsonopstarten. Mange topspillere er utroligt ambitiøse i dag.

Spørgsmål: Er det Bendtner, du refererer til?

- Jeg ved ikke, hvad han har lavet i sin ferie.

- Men sådan har fodbold udviklet sig. Hvis du vil være med i de store klubber, så koster det, og så kan du, når du er 35-36 år sige, at det var det, og nu laver jeg noget andet, siger Olsen.

/ritzau/

Dagens Gossip