Olsen: Dødssynd at give unge kometer debut nu

Landsholdstrøjen med eget navn på ryggen ligger et stykke ude i horisonten for de helt unge danskere i udenlandske storklubber.

For selvom de har vakt opsigt i udlandet med deres flair for dribleri og mål, er landstræner Morten Olsen endnu ikke parat til at give dem chancen for at vise deres værd.

Det gælder blandt andre Pierre-Emile Højbjerg, der er på vej frem i en europæisk topklub med en kontrakt under armen med Champions League-mestrene fra Bayern München og store karriere-spådomme i baglommen.

Men at tage en som ham med på holdet nu giver ingen mening ifølge landstræneren.

- Det ville være en dødssynd over for de unge spillere.

- Pierre-Emile Højbjerg, som er en rigtig god spiller og har et vist potentiale, lad ham nu komme ud af Regionalligaen, siger Olsen med henvisning til, at Højbjerg endnu ikke har fået spillet sig frem til en fast plads på klubbens førstehold.

Han er dog ikke den eneste, som spiller bold med de tunge drenge. 17-årige Andreas Christensen forlængede i juli sin kontrakt med Premier League-klubben Chelsea, mens Patrick Olsen har imponeret i italienske Inter trods sine kun 19 år.

Dansk Boldspil-Unions afgående generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, bakker sin landstræner op, selvom han efter det katastrofale 0-4-nederlag til Armenien var ude at sige, at man bør fokusere på at få spillet et nyt hold sammen til EM i 2016.

- Jeg synes, at dem, der ser de her U/19-spillere allerede i A-landsholdssammenhæng, er urealistiske.

- Vi taler om meget talentfulde spillere, men vi taler også om spillere, som er dele af en talenttrup i en storklub og endnu ikke Bundesliga- eller Serie A-spillere. Derfor har de et stykke vej til A-landsholdet endnu, siger han.

Landstræneren vil dog ikke fuldstændig afvise, at de unge kometer kommer med i landsholdstruppen, når de sidste VM-kvalifikationskampe skal spilles i løbet af september og oktober.

- Hvis de er bedre end de andre og finder daglig fodboldgang, kan de blive udtaget. Nu er det lidt overdrevet. Vi skal passe på med ikke at ødelægge de her spillere, siger Olsen.

/ritzau/

Dagens Gossip