Olsen Dyhr åbner op for farvel til et mere rødt SF

Hvis den røde fløj i SF vinder formandsvalget og trækker partiet i retning af Enhedslisten, kan det betyde et farvel til toppolitik for tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr.

Hun slår fast overfor Jyllands-Posten, at hun hører til i SF, men at partiets retning bliver afgørende for, om hun vil bruge alle sine ressourcer i hele sit liv i SF. Og nu uddyber hun overfor Ritzau.

- Jeg er SF'er, og det bliver jeg også ved med at være. Jeg bliver aldrig socialdemokrat eller radikal. Men vi står ved en skillevej, hvor vi må finde ud af, hvilket parti, vi vil være, siger hun.

- Jeg vil sige, at der er et venstrefløjsparti længere ude end os. Og det er Enhedslisten. Hvis SF skal være Enhedslisten light, så er det ikke det SF, jeg kender, og så må jeg til den tid forholde mig til det, siger hun.

Efter Annette Vilhelmsens farvel som formand er der lagt op til en diskussion af den politiske linje mellem partiets røde og grønne fløj

Den røde fløj tæller en stor del af partiets resterende folketingsmedlemmer, blandt andre Trine Pertou Mach, Karsten Hønge og Özlem Cekic, samt den afgående næstformand Peter Westermann.

Rygraden i den grønne fløj blandt andre tæller Olsen Dyhr, Margrete Auken, Steen Gade samt partiets anden afgående næstformand, Lejre-borgmesteren Mette Touborg.

Margrete Auken og gruppeformand Pernille Vigsø Bagge har opfordret Pia Olsen Dyhr til at stille op som formand, men hun er stadig uafklaret, slår hun fast overfor Ritzau.

Hun vil dog gerne udlægge sin vision for partiet.

- Vi skal være et kritisk grønt venstrefløjsparti, der søger indflydelse og laver reelle forandringer for danskerne. Det første store skridt bliver den beskæftigelsesreform, som kommer lige om lidt.

- Og her skal vi kæmpe for, at A-kasserne bliver centrale i beskæftigelsespolitikken,og for det andet, at vi ikke skal jagte de ledige, men hjælpe dem med uddannelse, så de kan komme ind på arbejdsmarkedet, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip