Olsen Dyhr bliver også SF's politiske ordfører

Skrevet af admin

17/02/2014

Mest læste i dag

Ordførerposterne i kriseramte SF bliver fordelt på et møde i folketingsgruppen tirsdag, og ifølge DR sætter partiets nye formand, Pia Olsen Dyhr, sig også på posten som politisk ordfører.

Partiet vender dermed - ifølge DR - tilbage til traditionen fra før regeringsdeltagelsen, hvor formanden ligeledes var politisk ordfører og frontfigur for de fleste politiske udmeldinger. Posten vil derfor også cementere Pia Olsen Dyhrs magtbastion i partiet.

Det har ligeledes været ventet, at Jonas Dahl ville få en fremtrædende post i partiet. Ifølge DR står den tidligere skatteminister da også til at blive ny gruppeformand.

Han var af mange et godt bud på en ny formand efter Annette Vilhelmsen, men han valgte ikke at stille op mod Pia Olsen Dyhr.

Han har siden afsløret, at han har ført samtaler gennem hele forløbet med netop Olsen Dyhr om, i hvilken retning SF bør gå i fremtiden. Og det bliver altså fra den magtfulde post som gruppeformand, at han skal være med til at forme partiet.

Mens partilinjen i fremtiden skal lægges af Pia Olsen Dyhr og Jonas Dahl, der begge har været varme fortalere for SF's regeringsdeltagelse, er det mere tvivl om, hvilken indflydelse den mere traditionelle venstrefløj i partiet vil få.

Det vides endnu ikke, hvilke fagområder og ordførerskaber de enkelte personer sætter sig på, men ifølge DR er Holger K. Nielsen og Karina Lorentzen i spil som næstformand i gruppen.

Begge tilhører den mere traditionelle venstrefløj i partiet, men mens Holger K. Nielsen har bakket entydigt op om regeringsdeltagelsen og salget af dele af Dong, var Karina Lorentzen en af de kritikere, der var medvirkende til, at Vilhelmsen trak partiet ud af regeringen.

Der har været spekuleret i, at personer fra netop den fløj skulle have mere end blot almindelige ordførerskaber for at vise, at partiet favner både den traditionelle venstrefløj og den mere regeringsvenlige fløj efter de seneste måneder kaos.

/ritzau/