Olsen Dyhr på valgdagen: Jeg elsker det

Skrevet af admin

18/06/2015

Dagens topnyheder

Folketingsvalget torsdag kan blive et skæbnevalg for Socialistisk Folkeparti, som efter en omtumlet periode forsøger at samle sig med den nye formand, Pia Olsen Dyhr.

Torsdag formiddag stemte hun på Kirkebjerg Skole i Vanløse. Krydset satte hun ved sig selv for første gang.

- Det er faktisk første gang, jeg skal stemme på mig selv til et folketingsvalg, for jeg har aldrig været opstillet der, hvor jeg bor, siger hun, og fortæller, at valgdagen er en glædens dag for hende.

- Jeg elsker valgdagen, jeg ved godt, det lyder lidt floskel-agtigt, men jeg elsker, at så mange danskere går ned og stemmer og vælger at deltage, siger hun.

Pia Olsen stiller op som spidskandidat i Københavns storkreds, hvor den populære Özlem Cekic er en populær toer. Men grundet partiets tilbagegang risikerer de kun at få ét mandat i kredsen. Olsen Dyhr håber, at Cekic også får et mandat.

- Det håber jeg bestemt. Det er ambitionen, siger hun.

SF har fremlagt en række forslag under valgkampen, men går blandt andet til valg på at hæve skatten på aktiegevinster, at styrke velfærden med en vækst det offentlige forbrug på 0,6 procent frem mod 2020.

En mærkesag for SF i valgkampen har været at markere sig på dagpengespørgsmålet. Her ønsker partiet at halvere genoptjeningskravet til et halvt år, og at dagpengeperioden skal forlænges til tre år.

Pia Olsen Dyhr blev formand for Socialistisk Folkeparti, da Annette Vilhelmsen i 2014 trak partiet ud af regeringen og gik af som formand.

Hendes mål har er at bringe SF tilbage i regering, når partiet er stærkt nok, men vejen til magten kan synes lang efter en kaotisk periode for partiet, hvor flere prominente medlemmer er skiftet til andre partier.

Ifølge den seneste meningsmåling, foretaget af Voxmeter for Ritzau, ligger SF til at få 6,3 procent af stemmerne og 11 mandater.

/ritzau/