Olsen før EM-lodtrækning: Vi skal være realistiske

Skrevet af admin

20/02/2014

Dagens topnyheder

Det danske fodboldlandshold satser på at komme med til EM i 2016 i Frankrig, og derfor er søndagens lodtrækning i franske Nice, hvor Danmark er havnet i andet seedningslag, utrolig vigtig.

Landstræner Morten Olsen ærgrer sig over, at det ikke lykkedes for Danmark at komme med til sommerens VM-slutrunde i Brasilien. Ved den lejlighed endte danskerne som nummer to i gruppen, men det var ikke nok.

- Vi skal være realistiske og erkende, at vores placering i andet seedningslag tegner et meget godt billede af styrkeforholdet i europæisk fodbold. Vi var seedet i andet seedningslag sidst, og vi sluttede som nummer to.

- Det var bare ikke nok. Til gengæld var det vigtigt, at vi resultatmæssigt kom tilbage på sporet med 10 ud af 12 mulige point i efteråret og derfor fastholdt vores rangering, siger Morten Olsen til dbu.dk.

Danmark slog i efteråret Malta to gange, mens det også blev til en sejr på udebane over Armenien og et uafgjort resultat hjemme mod Italien, som helt suverænt vandt VM-kvalifikationsgruppen.

- Vi havde alt for store udsving i den seneste VM-kvalifikationsturnering, erkender Morten Olsen og tilføjer:

- Og selv om Italien også kun fik uafgjort mod Armenien og Bulgarien, så var de kørt af sted med den eneste kvalifikationsplads, fordi vi andre var for dygtige - eller dårlige - til at tage point fra hinanden.

I EM-kvalifikationen går både nummer et og to direkte videre til slutrunden, og flere treere går også videre, fordi antallet af EM-deltagere øges til 24 nationer.

- Nu bliver der én yderligere kvalifikationsplads i puljen, og selv om vi vil undgå fejlene, så kan der blive lidt mere plads til dem med to direkte kvalifikationspladser.

- Men der skal ikke være tvivl om, at vi vil meget hellere rette op på vores manglende skarphed og koncentrere os om at udnytte spilovertag og chancer, påpeger Morten Olsen.

Ud over Danmark er Ukraine, Kroatien, Sverige, Schweiz, Tjekkiet, Belgien, Ungarn og Irland i andet seedningslag. De hold kan Danmark ikke møde.

Lodtrækningen begynder søndag klokken 12.

/ritzau/