Olsen glad for at se Eriksens forvandling

Omsider spillede Christian Eriksen en landskamp, hvor han høstede ros fra alle sider dagen derpå. Ajax-spilleren, der gennem transfervinduet er blevet kædet sammen med et skifte til først Borussia Dortmund og siden Liverpool og Tottenham, var Danmarks bedste spiller i onsdag aftens 2-3 nederlag til Polen.

Eriksen scorede selv det udlignende mål til 1-1 direkte på frispark, og derudover var han den dominerende spiller og iscenesætter på den danske midtbane.

Eriksen er også den spiller, som landstræner Morten Olsen fremhæver dagen derpå, når han bliver bedt om at reflektere over den danske indsats.

- Vi glæder os utroligt meget over Christian Eriksen. Han er altid en god team player, men nu indtager han også en mere styrende rolle på holdet. Ligesom i Ajax er han rykket lidt længere tilbage på banen og har flere boldberøringer, og i den position bliver han mere styrende.

- Samtidig er det en fordel for ham, når der er 2-3 spillere fra Ajax på banen sammen. Det giver en bedre indbyrdes forståelse. Bare se på Spanien, hvor der er ni-ti spillere fra Barcelona og Real Madrid. Eller på Tyskland, hvor der er to spillere fra Real Madrid og resten ellers kommer fra Bayern München og Borussia Dortmund. Et landshold er ikke samlet ret meget, så når vi indimellem har nogle spillere, der spiller sammen til daglig, så er det da en kanonfordel.

Morten Olsen brugte kampen mod Polen til at give flere uprøvede spillere chancen fra start af. Og han var overvejende tilfreds med det han så, selvom mulighederne for at vise sig frem trods alt var begrænsede.

- Vi har fået syn på nogle spillere, selvom vi kun trænede sammen én gang, og der var nogle af spillerne, der kun fik 45 minutter på banen. Det er de brutale vilkår, og det ved spillerne også. Der er meget konkurrence, og nogle af dem kommer ikke med næste gang, men der er ingen af dem, der har spillet sig ud af landsholdssammenhæng på baggrund af kampen mod Polen, fastslår landstræneren.

Olsen står ved den umiddelbare konklusion, som han drog lige efter kampen: Det var en kamp, der ikke var nogen grund til at tabe efter at have været foran 2-1 ved pausen. Men der var bestemt også meget at glæde sig over.

- Vi er trætte af at tabe fodboldkampe. Men det var fint, det vi præsterede som hold efter kun at have trænet sammen i 50 minutter. Der var mange positive overraskelser på holdet, især når vi havde bolden, og det er den sværeste del af at spille fodbold.

 

 

 

Dagens Gossip