Olsen glæder sig over stærk forsvarsduo til Zlatan-duel

Fodboldlandstræner Morten Olsen kunne onsdag glæde sig over, at Simon Kjær med et par dages forsinkelse ankom til landsholdslejren i Helsingør, efter spilleren mandag aften fik sit andet barn.

Med Simon Kjærs ankomst har Morten Olsen igen samlet både Kjær og Daniel Agger på landsholdet, og den rutinerede duo forventes at starte lørdagens playoffkamp mod Sverige.

- Det handler om at finde spillere, der passer godt sammen. Det har vi gjort med Simon Kjær og Daniel Agger, som supplerer hinanden, siger Morten Olsen.

Han påpeger, at Kjær er en typisk duelspiller, mens Daniel Agger har store forcer i spillet med bolden.

Det betyder dog ikke, at det i højere grad er Simon Kjær, der skal tage slagsmålene og luftduellerne med den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic.

- Der er ikke nogen grund til at skubbe Simon Kjær mere mod Zlatan. Det er jo ikke sådan, vi har en pygmæ stående ved siden af Kjær, selv om der altid er forskelle på spillerne, siger Morten Olsen.

I Zlatan Ibrahimovic' seks landskampe mod Danmark har svenskeren ikke scoret. Morten Olsen understreger, at svenskerne har andre våben end ham.

- Vi skal ikke kun spille mod Zlatan.

- Han er del af Sverige, men holdet har også et stærkt kollektiv, og det har de også vist hver gang, vi har mødt dem, siger Morten Olsen.

/ritzau/

Dagens Gossip