Olsen hælder til slutspil: Ville give 10 intense runder

Skrevet af admin

15/06/2015

Dagens topnyheder

Alka Superligaen og 1. division får ingen ny turneringsstruktur lige med det samme. Det stod klart, da landets 24 bedste klubber i sidste uge ikke kunne blive enige om en ny model.

Danmarks landstræner, Morten Olsen, havde gerne set en ny struktur afsluttende med et slutspil i den bedste række for at fremme udviklingen og skærpe interessen.

I Belgien, hvor Morten Olsen er bosat, har man med succes integreret en ny struktur med slutspil for de seks bedste hold.

- Jeg siger ikke, at det er det rigtige, men det var måske en idé at forsøge sig med et slutspil, som man ser det i Belgien, hvor der er kanonhøj intensitet i de 10 runder, hvor de seks bedste hold spiller mod hinanden, og hvor der er enorm interesse, siger Olsen.

Belgien har oplevet fremgang internationalt set, hvor landet rangerer som nummer 10 på den europæiske liste, der udarbejdes på baggrund af resultater i de europæiske klubturneringer.

Her er Danmark faldet helt tilbage som nummer 22. Konsulentfirmaet Hypercube, der har præsenteret de mulige turneringsmodeller, mener, at dansk fodbold vil få et løft med en ny struktur.

- Slutspillet er ingen dårlig idé. Det er måske nødvendigt at finde nye veje, også for at aktivere publikum, vurderer Morten Olsen.

De 24 klubber kunne dog ikke blive enige om en ny struktur, fordi nogle klubber holdt fast på en liga med maksimum 12 hold, mens andre klubber ønskede at udvide til 14.

Landstræneren har forståelse for uenigheden.

- Pludselig kommer der egne interesser og penge ind i spillet, og så starter diskussionen. Det er også forståeligt. Jeg forstår udmærket godt, at nogen kun vil have få hold med i ligaen.

- Men gav man plads til et par hold mere, bliver der måske mere ro til at udvikle nogle talenter, siger Olsen.

/ritzau/