Olsen: Harald var en kæmpe stjerne for min generation

- Harald er en af dansk fodbolds største stjerner. Han var en kæmpe stjerne i italiensk fodbold og også på det danske fodboldlandshold.

Sådan siger den danske fodboldlandstræner, Morten Olsen, om afdøde Harald Nielsen, der var et af Olsens største forbilleder, da han som ung drømte om en karriere som professionel.

Tirsdag døde Harald Nielsen, 73 år gammel, efter længere tids sygdom.

- For min generation var han en kæmpe stjerne. Dengang var der ikke jo ikke samme mængde fodbold på tv som i dag, hvor det nok er svært at forestille sig, hvor stort et navn Harald egentlig var.

- Han var en stor international stjerne i italiensk fodbold og vel nok det største danske navn nogensinde - uden at fornærme de andre gode spillere, der har spillet i Italien.

- Han fik debut på landsholdet som 17-årig - den yngste nogensinde - og han var en del af det fantastiske landshold, der vandt sølv ved OL i 1960. Han har haft er en helt fantastisk karriere - både på klubplan og på landsholdet, siger Morten Olsen til DBU's hjemmeside.

Harald Nielsen nåede at spille 14 A-landskampe, hvor han scorede 15 mål. Men efter skiftet til Bologna i 1961, var han ikke længere inde i billedet til landsholdet, fordi landsholdet ikke benyttede sig af professionelle.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip