Olsen hylder fabelagtige Eriksen

Eriksen fik lørdag en super debut i Premier League, da han med Tottenham vandt hjemmekampen på White Hart Lane mod Norwich.

I 2-0-sejren brillerede den danske playmaker i flere situationer og blev efterfølgende kåret til kampens spiller af klubbens fans. Ligesom han efterfølgende blev hyldet i de engelske medier.

Også landstræner Morten Olsen roser Christian Eriksens præstation. Til stor glæde for Olsen viste Eriksen sine store evner i spillet i og omkring feltet, som udmundede sig ved begge Tottenham-mål.

- Han kom godt fra start og blev brugt meget i angrebsspillet. Han lavede nogle detaljer, hvor han får det til at se let ud, men det er det jo bestemt ikke. Blandt andet afleveringen til det første mål. Det var jo fabelagtigt timet. Det ser så let ud, men det er meget svært. At se det, føle det, og give bolden lige nøjagtigt den fart, som den skulle have i den situation. Det viser jo hans klasse, siger han.

Det kommer ikke bag på Olsen, at Eriksen fik en super start på sin engelske karriere. Selvom danskeren ikke umiddelbart virker fysisk stærk, så besidder han flere andre spillemæssige-kvaliteter, som vil kunne gøre sig i Premier League, mener Olsen.

- Jeg tror ikke, at os der ser ham en del bliver overrasket, men selvfølgelig kommer der nogle kampe, der bliver sværere. Selvfølgelig har han nu gjort opmærksom på sig selv - måske mere end nogensinde. Han er kommet til en klub, som har en filosofi, der passer til ham, og det er også derfor, at han har valgt, som han har gjort.

- Han bliver aldrig en fysisk spiller, men han er løbestærk, og det kan han vinde meget på. Lad os bare blive enige om, at han er blevet fysisk større. Hvis man ser billeder fra den gang, han debuterede på A-landsholdet og sammenligner dem med i dag, så er han blevet større og stærkere, men han bliver aldrig en fysisk spiller. Det skal han ikke være. Han skal være en teknisk og taktisk spiller, siger landstræneren.

For Tottenham blev Eriksen brugt på 10'er positionen liggende lige bag forrest angriber. En position som danskeren tidligere har spillet på landsholdet, men i de seneste kampe er playmakeren i stedet flyttet ud i venstre side, men ifølge Olsen skal det ikke tages som et udtryk for, at han mener, at 10'er positionen ikke længere er den bedste for Eriksen. Det er et spørgsmål om, hvad landsholdet i øjeblikket råder over.

- Han har jo spillet de fleste kampe for os på 10'er-positionen. Så har vi - grundet de spillere vi har haft til rådighed - flyttet ham lidt mere over i venstre side, som vi kender det fra Ajax. Det er meget afhængigt af, hvem du spiller mod og især, hvem du spiller du med. Om det er 8'er eller 10'er positionen, så er han altid den mest offensive af midtbanespillerne, når han spiller på landsholdet, og det er det, det handler om, siger han.

Næste opgave for Eriksen i Tottenham-uniformen bliver næste søndag, når London-klubben skal en tur til Wales, hvor Cardiff og Andreas Cornelius venter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip