Olsen: Krohn-Dehli bliver ikke klar mod Sverige

Den danske midtbanespiller Michael Krohn-Dehli er blevet i København og bliver behandlet intensivt for en skade i den ene hæl.

Derfor er spilleren ikke med, når Danmark lørdag aften møder Sverige i den første af to playoffkampe om at kvalificere sig til EM. Det siger landstræner Morten Olsen på et pressemøde i Stockholm.

- Vi har efterladt Krohn-Dehli i København. Han bliver ikke klar til den første kamp, men vi satser på, at han bliver klar til den anden kamp, siger Olsen.

Landstræneren afskriver dermed ikke, at Krohn-Dehli kan nå at blive klar til returkampen tirsdag aften i Telia Parken.

- Han bliver behandlet intensivt af en specialist. Det var bedre end at tage ham med herop og lade ham behandle, når vi vidste, at han alligevel ikke var klar til kamp, forklarer Olsen.

Michael Krohn-Dehli sad også over ved landsholdets træning torsdag i Helsingør som den eneste. Tidligere på ugen fortalte Krohn-Dehli, at han har døjet med hælproblemer på det seneste.

Sevilla-spilleren var ventet at skulle få en rolle på den offensive midtbane, hvorfra han skulle have frihed til at bytte plads med Christian Eriksen i venstre side af angrebet.

Skaden åbner nu for, at Morten Olsen kan bringe en anden spillertype end Krohn-Dehli i spil.

Christian Eriksen kan blive rykket ind på den centrale midtbane, hvilket kan give plads til for eksempel Viktor Fischer på kanten.

Det er også er muligt, at mere centrale typer som Pierre-Emile Højbjerg eller Jakob Poulsen kan få plads på den offensive midtbane.

Morten Olsen kunne berolige med, at resten af spillerne skulle være i stand til at spille lørdag.

- Ud over Krohn-Dehli er alle de andre spillere klar, siger Olsen.

I tirsdags, da Krohn-Dehli skulle sætte ord på sin skade, lød det således:

- Jeg er lidt småskadet, men nu må vi se, hvordan det udarter sig. Jeg tror og håber da i hvert fald på, at jeg nok skal blive klar.

- Det er noget overbelastning nede i hælen, som jeg har haft i et stykke tid, forklarede Krohn-Dehli.

Midtbanespilleren blev indskiftet et kvarter før tid i søndagens spanske ligakamp for Sevilla, hvor holdet på hjemmebane overraskende slog mægtige Real Madrid med 3-2.

/ritzau/

Dagens Gossip