Olsen: Kun en helt fit Bendtner spiller mod Serbien

Nicklas Bendtner skal være helt skadesfri, hvis Morten Olsen skal benytte ham i angrebet i lørdagens EM-kvalifikationskamp mod Serbien.

Wolfsburg-spilleren forklarede mandag aften, at han døjer med lyskeproblemer, efter at han blev pillet ud i pausen af 2-1-sejren over Montenegro efter en sløj indsats.

- Han skal være 100 procent fit. Det er det, som det handler om, fastslår Morten Olsen.

- Skal man spille mod de gutter, som Serbien har på alle positioner, så må du ikke have undskyldninger oppe i hovedet over for dig selv eller omgivelserne.

- Du skal melde dig 100 procent klar, siger landstræneren.

Nicklas Bendtner regner selv med at være fit mod serberne, men skulle han mod forventning ikke være i stand til at spille i Telia Parken på lørdag, så har Morten Olsen ikke så mange alternativer til Bendtners position.

Imod Montenegro kom FC Midtjyllands Morten "Duncan" Rasmussen på banen.

- Vi må finde løsninger, og det har vi gjort i mange år, så det gør vi sikkert igen, siger Morten Olsen.

Spørgsmål: Men hvem er det?

- Der er en del spillere, men måske spiller de på en lidt anden måde end Bendtner. En "Duncan" har gjort det. Han gjorde det også fint i anden halvleg mod Montenegro.

- Vi har også unge spillere som Yussuf Poulsen, som selvfølgelig ikke har samme rutine på den position.

- Vi skal nok finde løsninger med de spillere, vi har til rådighed, siger Morten Olsen.

Nicklas Bendtner stod over tirsdagens træning i Helsingør, og det kan også blive tilfældet onsdag. Først torsdag regner han "100 procent" med at deltage i holdets træning.

Landsholdslæge Søren Kaalund fortæller, at planen er at restituere angriberen tirsdag og onsdag. Kaalund er også optimistisk i forhold til Serbien-kampen på Bendtners vegne.

- Der er han med, siger lægen.

/ritzau/

Dagens Gossip