Olsen ligeglad med champagne-fodbold

Morten Olsen kræver skarphed på bekostning af spillet mod Italien.

’Kom nu Jakob. Du sover!

Der er vanen tro ikke plads i Morten Olsens bog til en aflevering så blid som en morgenfrue, og Esbjerg-kanten med efternavnet Ankersen får fortalt med store bogstaver, at man ikke kommer sovende til noget på landsholdet.

Der skal leveres. Især nu hvor Morten Olsen kan stå i spidsen for en af sine sidste landskampe efter 13 år på posten. Kvalifikationskampene mod Italien og Malta skal vindes, og samtidig skal resultater i andre kampe gå Danmarks vej, hvis håbet om en plads i playoff-runden om de sidste europæiske VM-billetter skal leve videre.

Det afgøres reelt på fredag i Parken. Alt andet end en sejr over Italien, og så er det spørgsmålet om DBU og Morten Olsen overhovedet vil forlænge den kontrakt, der udløber næste sommer.

Den alvor skinner igennem. Med stor dedikation leder Morten Olsen landsholdets formiddagstræning i Helsingør. Han er På med stort P.

- Der er kun en ting, der tæller for os på fredag, og det er de tre point. Det er det - og kun det - de her dage skal handle om, siger Morten Olsen.

Han stopper igen og igen opspilsøvelser og indprenter igen og igen, at der skal tænkes hurtigere, de små tomme rum skal spottes øjeblikkeligt og mod et af verdens bedste landshold, er der ikke tid til langsomme lækkerier for folket.

- Det behøver ikke blive berusende fodbold. Det er kun resultatet, det handler om, så der bliver ikke plads til eksperimenter, eller at vi skal have det flotte fodbold for øje. Kan vi få det med, så gør vi selvfølgelig gerne det, men det er ikke det vigtige nu, siger Morten Olsen ved pressemødet i går.

Der bliver udsolgt i Parken til skæbnekampen, og publikum kan forvente et dansk landshold i den dominerende rolle. Som tilfældet var i mødet med Italien i Milano, men det behøver ikke betyde, at danskerne er ovenpå.

Under Prandellis ledelse løber det italienske landshold mindre end tidligere, men står bedre. De lever af den gode placering på banen og Azurris velkendte kynisme, når chancen byder sig. En chance - som tilfældet var i Milano - og der er kasse.

- Det er den kvalitet, som de har. Om de stiller med en Pirlo eller ej, er ligegyldigt. Så har de bare en Marco Verratti i stedet for, som de forventer bliver den ny Pirlo. Uanset hvem de stiller med, så skal vi levere i samtlige 90 minutter. Det er det, som det kræver af os, siger Morten Olsen.

Dagens Gossip