Olsen: Målmandsposten er helt åben

Det er helt op til Kasper Schmeichel, om han skal være ny, fast førstemålmand på det danske fodboldlandshold.

Landstræner Morten Olsen slår inden kampen mod Makedonien onsdag aften fast, at målmandskampen er helt åben.

Den hidtidige førstekeeper Stephan Andersen sidder på bænken i sin franske klub, og det er langt fra sikkert, at han bliver kaldt tilbage i folden til de vigtige VM-kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Bulgarien i marts.

- Det er meget afhængig af situationen. Hvordan klarer de sig, dem der er med nu?, siger Morten Olsen og pointerer, at kamptræning er vigtig, hvis man på længere sigt vil være med på landsholdet.

- Vi kan ikke give dem samme kredit som vi gav Thomas Sørensen, som på trods af, at han i en årrække ikke spillede så mange kampe for Aston Villa og Stoke, alligevel beviste, at uanset hvad, så stod han godt.

- De her gutter har jo ikke spillet så mange landskampe, så det er en lidt anden historie. Vi må pejle os frem til, hvem der er bedst på det tidspunkt, lyder det fra Morten Olsen.

Han betegner Kasper Schmeichel som en målmand, der kommer med stor selvtillid og er god med fødderne.

- Kasper er forholdsvis ny i det her regi. Testkampe skal på nogle positioner bruges til at prøve folk, der ikke har spillet så meget, siger Morten Olsen.

På ligalandsholdets netop overståede tur til Arizona fik landstræneren set et andet alternativ til pladsen i det danske mål, nemlig Jesper Hansen, der spillede i 1-1-kampen mod Mexico.

/ritzau/

 

Dagens Gossip