Olsen om Højbjergs tårer: Folk skal være autentiske

Landsholdets midtbaneprofil Pierre-Emile Højbjerg lod tårerne få frit løb, da han i minutterne efter lørdagens sejr på 2-0 over Serbien lod sig interviewe til Kanal 5.

Klippet er allerede blevet et hit på diverse sociale medier, og landstræner Morten Olsen hylder, at Bayern München-spilleren viste ægte følelser.

- Folk skal være autentiske. Det er det vigtigste, synes jeg. Jeg tror, det handlede om oplevelsen af at vinde sådan en kamp og samtidig være total udmattet. Når man simpelthen har givet alt, siger Morten Olsen.

Højbjerg fremhævede den kollektive triumf, da han lod følelserne få frit spil.

- Vi fortjener det, og vi har arbejdet så hårdt. Jeg er helt færdig. Vi er mandfolk. Vi står sammen. Vi har Danmarks kultur helt ind under skindet. Jeg er over min grænse. At vi vinder på denne måde i denne kulisse, sagde han.

Netop det kollektive arbejde havde Olsen snakket med sine spillere om forud for kampen.

- Inden kampen sagde vi, at vi skulle lide for hinanden i kampen og helst ikke efter kampen. Der var mange, der led, da vi tabte 0-4 til Armenien (i VM-kvalifikationen i juni 2013, red.).

- Både i og efter kampen. Så det handler om, hvordan vi kan kigge på hinanden efter kampen, siger Morten Olsen.

Efter sejren lørdag er Danmark i en god position til at tage andenpladsen i gruppe I, der giver adgang til EM. Danmark har 10 point for fem kampe, mens Albanien på tredjepladsen har syv point for fire kampe.

Netop Albanien er den næste modstander i Telia Parken den 4. september.

/ritzau/

Dagens Gossip