Olsen om mulig afløser: Laudrup er træner med dansk pas

Skrevet af admin

18/03/2015

Dagens topnyheder

Det skal være en dansker, som overtager Morten Olsens post som fodboldlandstræner i sommeren 2016.

Det mener Morten Olsen, efter at han tirsdag annoncerede sit stop efter EM-slutrunden i Frankrig næste år.

Michael Laudrup og Kasper Hjulmand er de mest oplagte kandidater, som Olsen har nævnt tidligere og gerne fremhæver en gang mere.

- Jeg synes, der er en del trænere med stor kvalitet og også erfaring. Det er ikke op til mig at sige, hvem det skal være. Jeg har blandt andet nævnt Michael og Kasper på et eller andet tidspunkt.

- Jeg mener, og det er min egen overbevisning, at når vi har de kvaliteter, så skal det helst være en dansker, som har passionen for sit eget land, siger Olsen.

Den afgående landstræner vil ikke blande sig i ansættelsesprocessen, som ledelsen i Dansk Boldspil-Union (DBU) dermed kommer til at stå alene med.

Men Olsen påpeger, at afløseren vil have en fordel, hvis han har prøvet sig af i udlandet, hvor presset er større. Dermed er Laudrup med sin store internationale rutine måske den mest oplagte kandidat.

- Michael er jo træner, og han har dansk pas. Nogle af vores toptrænere, og måske nogle der har fået lidt mere erfaring end andre, vil være i spil, uanset hvad jeg siger. Og med rette.

- Vi har ikke så mange, som har prøvet sig af internationalt. Det skal vi huske på. Vi har mange gode trænere, men en stor del af det er også erfaring, fordi fodbold syd for grænsen foregår på en lidt anden måde, end det gør i Danmark, siger Olsen.

/ritzau/