Olsen: Serbien-kamp er langt vigtigere end U21-EM

Skrevet af admin

10/06/2015

Mest læste i dag

U21-landsholdet må på lørdag rejse til EM i Tjekkiet uden seks af holdets profiler, da de er udtaget til A-landsholdets EM-kvalifikationskamp samme dag mod Serbien.

Det drejer sig om Andreas Christensen, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Pione Sisto, Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg.

Selv om det besværliggør U21-landstræner Jess Thorups forberedelser til EM, så forsvarer A-landstræner Morten Olsen beslutningen.

- Jess er klar over, at vi skal prioritere A-landsholdet - uanset at det er dejligt og fantastisk, at U21-landsholdet skal til EM, og vi krydser fingre.

- Det handler om at komme videre i kvalifikationen. Det er altafgørende. Resten er bonus, siger Morten Olsen.

Landstræneren erkender, at han har besværliggjort Jess Thorups arbejde, men Olsen slår fast, at han ofte står i lignende problemer.

- Det er klart, at han har lidt sværere arbejdsbetingelser, men det har vi været vant til igennem mange år.

- Blandt andet med skadede spillere. Denne gang har Nicolai Boilesen, Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite meldt afbud, og det har gjort, at vi må tage nogle flere U21-spillere med.

- Lad os håbe, at vi med et smil på kan sende de seks spillere videre til Jess efter kampen mod Serbien, siger Olsen.

I mandagens testkamp mod Montenegro fik Chelseas 19-årige midtbanespiller Andreas Christensen debut for A-landsholdet.

Bortset fra Chelsea-spilleren havde de øvrige U21-spillere i Olsens Serbien-trup fået deres debut.

- De fleste har fået debut og kender til måden, vi agerer på.

- På U21-holdet spiller de samme slags fodbold, så de er vant til at arbejde med vores strategi.

- Det er bemærkelsesværdigt, at det er de unge, der står lige bagved (Olsens foretrukne spillere, red.), men det er positivt for dansk fodbold i al almindelighed, siger Morten Olsen.

Bayern München-talentet Pierre-Emile Højbjerg har det seneste år etableret sig som en fast del af A-landsholdet. Det samme var Viktor Fischer godt i gang med, indtil at spilleren fra Ajax Amsterdam blev skadet sidste forår.

/ritzau/