Olsen udtager Lucas Andersen og Andreas Christensen

Skrevet af admin

02/06/2015

Dagens topnyheder

Landstræner Morten Olsen har tirsdag udtaget Andreas Christensen og Lucas Andersen til A-landsholdet, som mandag møder Montenegro i en venskabskamp i Viborg.

Den 19-årige Chelsea-stopper Andreas Christensen er allerede udtaget til U21-landsholdets EM-slutrunde i juni, mens Ajax-spilleren Lucas Andersen måske kan komme i spil, hvis der kommer afbud.

A-landsholdet har de seneste dage trænet med U21-spillerne i Helsingør, fordi de hjemlige superligaklubber ikke har frigivet spillere til landsholdene.

Der mangler fortsat en spillerunde i Alka Superligaen, så de hjemlige spillere bliver først frigivet på mandag - samme dag som kampen mod Montenegro.

- Vi kan kun bruge udlandsdanskerne, hvis man kan sige det sådan. Derfor udtager vi alle, der er med her. Christian Eriksen kommer tilbage, og Kasper Schmeichel kommer tilbage.

- Vi udtager samtidig Andreas Christensen, som kommer hjem fra en tur (med Chelsea). Vi udtager også Lucas Andersen, som egentlig på nuværende tidspunkt kun er reserve, siger Olsen.

Landstræneren forsøger med udtagelserne også at hjælpe U21-landstræner Jess Thorup, men begrunder valget af de to ungdomsspillere en smule spydigt.

- Blandt andet fordi jeg ikke kan tage nogen inden for landets egne grænser. Nej, det vil være hårdt at sige.

- Men vi tænker også på, at Jess Thorup også kan bruge det til noget, at vi har Andreas Christensen med i træningerne og eventuelt også i kampen mod Montenegro.

- Vi må kigge anderledes på det. Vi kan ikke blive ved med at være frustrerede og ærgerlige over det. Vi kigger positivt på det og bruger de spillere, der er. Det er gode og villige spillere, forklarer Olsen.

Efter Danmarks kamp mod Montenegro venter en EM-kvalifikationskamp hjemme mod Serbien lørdag 13. juni.

/ritzau/