Olsen vil have mere ud af Eriksen

Danmark skal have mere ud af Christian Eriksen, mener landstræneren

Han er efterhånden en af de rutinerede i truppen. Christian Eriksen har på trods af sine 21 år spillet 36 landskampe, men fornemmelsen er, at han stadig mangler at folde sit potentiale helt ud i nationaldragten.

- Det er rigtigt, at han er ung, men han har spillet mange landskampe, og det skulle gerne snart munde ud i nogle mere stabile præstationer for Danmark, og dermed også en lidt mere stabil faktor for vores hold, siger Morten Olsen til BT.

Mens Eriksen på landsholdet ofte har befundet sig i en 10er-rolle bag den forreste angriber, er han i Ajax placeret i venstre side af midtbanen med frihed til at søge det kreative. Dét vil Olsen også forsøge mod Polen, hvor Danmarks venstreside udgøres af Ajax-trioen Boilesen, Eriksen og Fischer

- Ajax spiller med en omvendt offensiv trekant, og Eriksen spiller i venstresiden, hvor han har sin frihed. Men det er jo også en frihed, han har fået hos os, siger Olsen og fortsætter:

- Hos os handler det om, at vi sammen med ham finder ud af, hvad der er bedst for ham personligt på banen, og det snakker vi meget med ham om. Og det er dét, som på et eller andet tidspunkt skal udmønte sig i, at vi får mere ud af ham, siger Olsen.

Landstræneren erkender, at Eriksen skal have en anden rolle på landsholdet.

- Han er ingen decideret 10'er, som han måske var, da han kom ind i billedet på landsholdet. Nu er han mere "forbindelses-spilleren" mellem forsvar og angreb, som han også er det i Ajax. Han har måske fået en mere offensiv rolle på vores hold, men han har jo også i sekvenser spillet lidt længere tilbage. Det er den balance, vi skal finde sammen med ham nu, siger Olsen.

På trods af Eriksens store succes i Ajax skal den unge spiller stadig finde mere stabilitet i sit spil, mener landstræneren.

- Han skal finde større stabilitet i sit spil, og det skal han også i Ajax. Det ser fint ud, hvis man kun ser de kampe, hvor han er god eller kun ser udsnit af kampene. Men for mig er det tydeligt, at han er stadig en spiller, der skal udvikle sig.

Dagens Gossip