Olsens assistent: Albansk spillestil er irriterende

Skrevet af admin

04/09/2015

Mest læste i dag

Det albanske fodboldlandshold plejer ikke at blande sig i kampen om pladserne til de store slutrunder.

Men det har Albaniens 59-årige italienske landstræner, Giovani De Biasi, lavet om på, efter at han blev hyret for tre og et halvt år siden.

Med sejr eller uafgjort i fredagens landskamp mod Danmark vil albanerne tage et afgørende skridt mod næste års EM i Frankrig, mens vejen bliver langt mere vanskelig for Danmark.

Landstræner Morten Olsens assistent, Peter Bonde, peger på Giovani De Biasi som hovedkraften bag den albanske fremgang.

- Han har formået at putte de albanske spilleres passion og lidenskab ind i en organisation, hvilket er en ret god kombination.

- Tidligere har albanerne haft en tendens til at bryde ud af organisationen, men han har strammet det op. Kombineret med de her stik, som de laver på deres omstillinger, så er de helt vildt irriterende at spille imod, siger Peter Bonde.

- Man ved, at man har bolden rigtig meget, men tre-fire gange i hver halvleg pisker de af sted og laver en farlig chance. Det gør det boldbesiddende hold en lille smule usikker.

- Det er et rigtig fint trænerarbejde, mener Bonde.

Assistentlandstræneren har fuldt forståelse for danske fodboldfans, der ikke regner Albanien for det store.

- Jeg forstår godt, at man ikke tænker det store.

- Nogle af vores spillere kender heller ikke deres spillere.

- Vi mødte dem sidste år, hvor vi spillede 1-1 dernede, så de spillere, der var med der, kender dem. De mærkede også, hvordan det var at spille imod dem.

- Vi skal forberede os på, at det ikke er Cristiano Ronaldo eller Olivier Giroud, vi skal møde. Det er ikke kendisser. Det er et godt hold, fortæller Peter Bonde.

Bortset fra den uafgjorte kamp mod Danmark har albanerne fået maksimalt udbytte i alle kvalifikationskampene. Det er blandt andet blevet til en udesejr over Portugal og en skrivebordssejr over Serbien som følge af tumult på banen i Beograd.

Danmark og Albanien ligger side om side i EM-kvalifikationen med 10 point, men albanerne har spillet en kamp færre end danskerne. Portugal topper gruppen med 12 point.

To hold er sikret adgang til EM, mens nummer tre kan håbe på en EM-plads via playoff.

Fredagens kamp begynder klokken 20.45.

/ritzau/