Olsens tyske velsignelse

I går tog føljetonen om Christian Eriksens sandsynlige skifte til de tyske Champions League-finalister en ny drejning, da den danske landsholdsspiller over for hollandske De Telegraaf gav de hidtil mest detaljerede oplysninger om ’rigets tilstand. Her fortalte den 21-årige fynbo, at forhandlinger mellem hans nuværende klub, Ajax Amsterdam, og Jürgen Klopps sensationsmandskab allerede er påbegyndt.

- Jeg ved, at der har været kontakt mellem de to klubber, og både Ajax og Dortmund har allerede talt med min agent, sagde Christian Eriksen, inden han intensiverede flirten med de tyske vicemestre.

- Dortmund er en klub, som jeg gerne vil spille i. Jeg ville passe godt ind i deres måde at spille fodbold på. Dortmund spiller pæn angrebsfodbold. Bundesligaen har aldrig været mit foretrukne valg, og for et par år siden ville jeg ikke engang have overvejet den, men nu gør jeg. Konkurrencen er blevet hårdere, og det er ikke et tilfælde, at de to Champions League-finalister kommer fra Tyskland, lød det med slet skjult adresse til Ruhr-området.

Kæmpe lønhop

Ifølge BTs oplysninger kan en handel gå igennem allerede inden Champions League-finalen om 11 dage. En handel, som vil placere Christian Eriksen i subtoppen af tyskernes lønhierarki med en årlig indtægt på 15 til 20 millioner kroner. Danskeren anslås at tjene omkring fem-seks millioner kroner om året i Ajax.

Men træner Jürgen Klopp og sportsdirektør Michael Zorc overvejer stadig en håndfuld andre navne til at træde i Mario Götzes store støvler.

Ender tyskernes transferpil med at pege på Christian Eriksen i løbet af de kommende dage og uger, kan den danske landsholdsspiller ikke bare glæde sig over udsigten til et kæmpemæssigt lønhop, en træner i verdensklasse og større sportslige udfordringer. Midtbanemanden kan læne sig tilbage velvidende, at landstræneren bifalder hans valg af klub og timing.

- Christian er klar til at tage det næste skridt, men det er ham, der skal beslutningen, siger Morten Olsen til BT.

- Det handler om at tage det rigtige skridt. Der er mange gode klubber, hvor han forholdsvist hurtigt kunne blive en god spiller. Dortmund er en af dem. Bundesligaen kunne godt ligge til ham, fordi han er utrolig løbestærk, og fordi han i Bundesligaen vil få lidt mere plads, end i de andre store ligaer, fortsætter han.

Passer til klubben

Morten Olsen har tidligere udtrykt stor beundring for Borussia Dortmund, der spiller noget af kontinentets mest interessante og seværdige fodbold. Samtidig forventes der benhårdt arbejde og løbevillighed fra både træner og fans, men netop arbejderdyderne er med til at skræddersy den tyske klub til Christian Eriksen.

- Dortmund er en klub, som har unge spillere og en tydelig spillestil. Så når den er interesseret i Christian, som den øjensynligt er, er det, fordi den tror på, at han passer ind i spillestilen. Det kunne meget vel være den rigtige klub for ham, påpeger Morten Olsen.

Borussia Dortmund menes at skulle slippe mellem 120 og 150 millioner kroner, hvis Christian Eriksen, der har et år tilbage af sin kontrakt med Ajax, skal i den surt-gule stald.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip