Om mindre end en måned er en halv million biler ulovlige

Fra den 15. november er det lovpligtigt at have sine nummerplader skruet fast. Men omkring 20 procent af alle danske biler kører stadig rundt med “løse” nummerplader, viser et skøn fra FDM og synsvirksomheden Applus Bilsyn.

Det skriver Berlingske.

Applus Bilsyn har spurgt 2536 bilister, om de har sikret deres nummerplader mod tyveri. Samtidig har FDM lavet en uvidenskabelig optælling på en stor parkeringsplads. Samlet ser det ud til, at op mod en halv million ud af Danmarks 2,6 millioner biler ikke er klar til, når de nye regler træder i kraft den 15. november.

Fra den dag koster det en bøde på 1000 kroner, siger FDM. Bødestørrelsen er ikke bekræftet fra myndighederne.

Hvis man er en lille smule fiks på fingrene og kan betjene en boremaskine, kan man selv ordne det. Men autoværkstederne forventer, at mange får mekanikeren til at gøre det, når bilejerne alligevel triller køretøjerne ind på værkstederne for at få vinterdæk på.

Læs også: 117 fartsyndere slipper for bøder for at køre for stærkt ved vejarbejde

Kravet om, at pladerne skal skrues fast, kommer ud af et ønske om at gøre det mere besværligt at stjæle nummerpladerne. Det bliver ikke umuligt, fordi de kan skrues af, men det kræver mere udstyr end i dag, hvor man bare kan tage nummerpladerne ud af holderen på bilen.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip