Omar el-Hussein blev ramt af 29 skud

Da Omar el-Hussein døde under en skudafvekslingen med Politiets Aktionsstyrke 15. februar 2015, blev han ramt af 29 skud.

Det fremgår af et svar til Folketinget fra justitsminister Søren Pind (V), skriver DR Nyheder.

Ifølge svaret blev der affyret 35 skud, hvoraf 29 ramte.

I svaret spørges der også ind til, hvilken type våben der blev brugt, men det afviser PET at svare på.

- Det kan ikke inden for rammerne af en folketingsbesvarelse oplyses, hvilke våben der blev anvendt, idet sådanne oplysninger kan virke afslørende i forhold til aktionsstyrkens arbejdsmetoder, lyder det.

Det er Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, der på vegne af Folketingets Retsudvalg har stillet spørgsmålet til Søren Pind.

Baggrunden for spørgsmålet skyldes, at justitsministeren senere på måneden skal i samråd om sagen, forklarer DF-ordføreren.

- Spørgsmålet er ikke blevet stillet som en kritik af politiet. Men hvis det viser sig, at der er nogle svagheder i dansk politi, så skal vi kigge på det, siger Peter Kofod Poulsen.

- Nu beder vi justitsministeren forholde sig til tallet. For det er afgørende, at vi får noget mere viden om det her terrorangreb, så vi ved, hvordan vi klæder politiet bedst på i fremtiden, hvis det skulle blive nødvendigt, tilføjer han.

Omar el-Hussein blev dræbt foran en lejlighed på Svanevej 1 ved Nørrebro Station i København.

Forinden havde han skudt og dræbt den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard ved et debatarrangement på Krudttønden på Østerbro i København.

Herefter blev Dan Uzan dræbt af el-Husseins skud foran den jødiske synagoge i Krystalgade i det centrale København, hvor Uzan stod vagt.

/ritzau/

Dagens Gossip