Omar el-Hussein var oppe at køre efter synagogeangreb

Skrevet af admin

27/04/2016

Dagens topnyheder

Omar el-Hussein var oppe at køre, efter han havde angrebet synagogen i Krystalgade i København.

Men han fortalte ikke, at han havde dræbt Dan Uzan. Det siger den 23-årige IA onsdag i Københavns Byret.

- Han sagde, at han havde skudt efter politiet, og at de havde skudt tilbage, siger den 23-årige.

- Han sagde, at politiet var ved at dø af skræk, siger han.

Efter angrebet tog Omar el-Hussein hen til sine venner, som sad på internetcaféen Powerplay, hvor de også tidligere på dagen havde mødtes.

På billeder fra overvågningskameraet kan man se, at Omar el-Hussein laver nogle fagter med hånden, der ser ud, som om at han viser, hvordan han skød.

- Han har lige skudt vagten på klods hold. Fortæller han ikke om det? spørger anklager Bo Bjerregaard.

- Nej, slet ikke, siger IA, som fortæller, at han tidligere på dagen havde bebrejdet vennen, at han havde skudt mod Finn Nørgaard.

- Måske ville han ikke fortælle mig om det, siger han.

Allerede få timer efter at han havde skudt mod Krudttønden, tilstod Omar El-Hussein over for sine venner. Her overrakte han blandt andet gerningsvåbnet, der var skjult i en sort pose, til BH, der også er tiltalt i sagen.

Ingen af mændene gik dog til politiet. IA har tidligere fortalt, at han ikke bakkede op om angrebet, men at han ikke ville være en "stikker".

På overvågningsbillederne ser det ud til, at IA løfter sin pegefinger i vejret. Anklageren spørger i retten ind til gestussen, der skal være et IS-symbol. Det var dog bare tilfældigt, siger IA.

Sammen med de tre andre mænd er han anklaget for at have haft så tæt kontakt til el-Hussein i timerne mellem angrebene mod Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, at de ifølge anklagemyndigheden har medvirket til el-Husseins ugerninger ved synagogen.

Sagen begyndte i marts. Bevisførelsen i sagen er ganske omfattende, og der forventes først at falde dom i slutningen af september. Alle fire mænd nægter sig skyldige i den alvorlige anklage.

/ritzau/