Omar El-Husseins hjælper er ikke sigtet for telefonbrug

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

En af Omar el-Husseins påståede hjælpere ved angrebene på Krudttønden og synagogen i København er endnu ikke blevet sigtet for en ny lovovertrædelse, selv om han angiveligt hyppigt er på nettet fra arresten.

- Han er ikke blevet sigtet for det. Umiddelbart er det ikke noget, vi undersøger, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Ritzau.

Den omfattende efterforskning af sidste års angreb i København har i over ti måneder været mørklagt for offentligheden, og Omar el-Husseins fem påståede hjælpere har været afskåret fra at kommunikere med omverdenen.

Ikke desto mindre viser en undersøgelse foretaget af DR, at der har været en del aktivitet på den 19-åriges profil især i november og december - og typisk om natten.

Ifølge DR er det muligt, at andre har fået adgang til den unges kodeord, men en række af kommentarerne er personlige, ligesom der er kommunikation med en barndomsven fra Mellemøsten.

Jens Møller ønsker imidlertid ikke at forholde sig til de potentielle konsekvenser, som en sådan kommunikation kan have for efterforskningen og den kommende retssag.

- Hvordan man sidder i et arresthus, er et forhold mellem den enkelte og arresthuset, siger vicepolitiinspektøren.

Overfor Ritzau vil Kriminalforsorgen ikke kommentere den konkrete sag. Umiddelbart ønsker man heller ikke at kommentere en redegørelse, som justitsministeren nu har bedt om.

- Ingen skal være i tvivl om, at det er uheldigt og forkert, hvis det kan foregå. Derfor skal vi have undersøgt det til bunds, siger Søren Pind til DR Nyheder.

- Man kan jo ikke vide, hvem der har opdateret. Men uanset hvad er det jo et uheldigt signal, at man kan propagandere på den måde, når man sidder i den pågældende situation, siger ministeren.

/ritzau/