Omar Mateens sidste ord, inden han dræbte 49 mennesker, er nu blevet offentliggjort

Det amerikanske justitsministerium og FBI frigav mandag samtlige udskrifter af de telefonopkald, som Omar Mateen, manden bag massakren på 49 mennesker i en natklub for homoseksuelle i Orlando, foretog til alarmcentralen 911 under sit angreb.

Det var her, at han bekendtgjorde, at han støtter Islamisk Stat.

- Jeg sværger troskab til Abu Bakr al-Baghdadi fra Islamisk Stat, sagde han i et af telefonopkaldene.

De amerikanske myndigheder frigav tidligere kun dele af udskrifterne.

- Af hensyn til de overlevende og ofrene var det kun en del af udskrifterne, som blev offentliggjort tidligere, siger talsmænd for justitsministeriet.

FBI siger dog samtidig, at der ikke er nogen tegn på, at Omar Mateen var styret af en udenlandsk terrorgruppe.

FBI og politiet i Florida fastslår efter afhøringer af overlevende og øjenvidner, at gerningsmanden talte med "en isnende ro" under massakren.

Omar Mateen hævdede inde i natklubben, at han havde en bil med bomber parkeret udenfor, og han truede med at spænde selvmordsveste på gidsler i natklubben.

Det fremgår af tre opkald, som den 29-årige gerningsmand foretog til alarmcentralen og af e-mails, som han sendte fra natklubben Pulse.

- Nu får I, hvad I har godt af, og jeg vil få det til at eksplodere, hvis de prøver på noget dumt, sagde han i et opkald til alarmnummeret 911.

Mateen sagde, at han selv havde en vest med sprængstoffer på "som dem, der blev brugt i Frankrig" - øjensynligt en hentydning til terrorangrebet i Paris i november begået af Islamisk Stat.

Det amerikanske politi siger, at "mange liv blev reddet", da gerningsmanden blev tvunget på tilbagetog ved politiets indtrængen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip