Ombord på fransk ulykkestog: Det var som et jordskælv

Skrevet af admin

08/02/2014

Mest læste i dag

- Det var som om, stenen faldt ned fra himlen. Det var som under et jordskælv, siger Jean-Jacques Messaoud, der var en af de 34 passagerer på det forulykkede tog, der lørdag formiddag angiveligt blev ramt af et stort klippestykke i de franske alper.

Billeder viser, hvordan toget hænger afsporet ned ad en klippeskråning i nærheden af byen Annot, 200 kilometer nordøst for Marseille.

Store nåletræer på skråningen forhindrer tilsyneladende den afsporede togvogn i at styrte længere ned.

Togulykke i de franske alper: To er dræbt

Kort før ulykken sad passageren Floriane Bonnet og slappede af i togets bageste afdeling, da hun pludselig kunne mærke, at toget blev ramt af en stor genstand.

- Jeg forstod ikke, hvad der skete, fortæller hun.

- Jeg blev kastet til venstre, og så så jeg, at den forreste del af toget hang ned ad klippeskråningen. Jeg forsøgte at smadre vinduet, men det kunne jeg ikke, så jeg kom ud af toget gennem den forreste del.

To ældre kvinder blev dræbt i ulykken - en fra Rusland og en, der boede i området, hvor ulykken fandt sted.

Ifølge de lokale myndigheder er en kvinde blevet kørt på hospitalet med en tilstand, der beskrives som kritisk. Syv andre passagerer har fået mindre kvæstelser.

I løbet af formiddagen og eftermiddagen har 110 brandmænd, 32 redningskøretøjer og to helikoptere været udsendt til ulykkesstedet.

Den franske transportminister, Frederic Cuvillier, besøger ulykkesstedet lørdag eftermiddag.

/ritzau/AFP