Ombudsmand forventer ikke flere annoncesager med Støjberg

Skrevet af admin

11/12/2015

Mest læste i dag

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, forventer, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) retter ind efter den kritik, hun fik torsdag, før hun igen vil lave flygtningeannoncer med danske asylregler.

- Der er intet problem i at annoncere. Der er heller ikke problemer i at gøre det i udenlandske medier.

- Det kan være en god idé, men man skal bare gøre det på en rigtig måde. Og jeg konstaterer, at ministeren siger, at hun og ministeriet vil overveje, om der er ting, de skal gøre anderledes næste gang, de annoncerer.

- Jeg antager, at man næste gang tager højde for det, vi har sagt. Det er min forventning, siger han til Ritzau.

Ombudsmanden, der er jurist og valgt af Folketinget til at behandle klager over offentlige myndigheder, udtalte torsdag kritik af regeringens omdiskuterede flygtningeannoncer, der blev bragt i fire libanesiske aviser i september.

Annoncerne var ikke i overensstemmelse med reglerne for offentlige myndigheders vejledning af borgere, lød kritikken.

Den gav Inger Støjberg intet for. Ombudsmanden havde misforstået det hele, sagde hun.

- Jeg er ikke enig i kritikken, men selvfølgelig vil jeg læse ombudsmandens kritik med interesse, og så må jeg sætte mig ned og tænke over det. Men jeg mener, at ombudsmanden har begået en fejl, sagde Støjberg til Ritzau torsdag.

Spørgsmål: Jørgen Steen Sørensen, regner du med at skulle åbne en ny sag, når de nye annoncer kommer?

- Nu må vi jo se. Jeg går ud fra, at eventuelle nye annoncer vil blive formuleret i lyset af det, som vi har udtalt, siger han.

De nye stramninger bliver efter planen vedtaget i Folketinget i januar, og derefter regner Inger Støjberg med at lave nye annoncer. Måske til aviser igen, men helt sikkert med en oprustning på de sociale medier.

/ritzau/