Ombudsmand freder Corydons optakt til lærerforhandlinger

Folketingets Ombudsmand har afgjort, at det er i overensstemmelse med den såkaldte offentlighedslov, at dokumenterne fra arbejdsgruppen, der bestod af repræsentanter fra LK og for finansminister Bjarne Corydon (S), ikke offentliggøres.

»Jeg har foretaget en vurdering efter offentlighedslovens regler, og jeg må konstatere, at dokumenterne kan undtages efter reglerne om interne arbejdsdokumenter og efter de særlige regler om beskyttelse af det offentliges forhandlingsposition,« siger Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen.

Danmarks Lærerforenings nysgerrighed skal ses i lyset af, at rygterne om aftalt spil mellem KL og Bjarne Corydon florerede, allerede inden de to chefforhandlere, Anders Bondo Christensen og Michael Ziegler, røg i Forligsinstitutionen.

Det kan ombudsmanden ikke afvise er tilfældet. Tværtimod puster han nyt liv i rygterne ved at undre sig over, at arbejdsgruppen blev opløst umiddelbart før overenskomstforhandlingernes start - i slutningen af 2012 - uden at afgive en rapport, selv om arbejdsgruppen netop havde til formål at forberede forhandlingerne.

»Jeg må understrege, at jeg ikke kan vide, hvad den præcise baggrund for disse forhold er. Men en samlet vurdering efterlader det indtryk, at der kan have været planlagt og disponeret netop med sigte på at undgå, at dokumenterne blev undergivet aktindsigt,« siger Jørgen Steen Sørensen.

KLs lockout af lærerne kører på fjerde uge.

Dagens Gossip