Ombudsmand går ind i sag om fyring af gymnasielærer

Folketingets Ombudsmand har besluttet at gå ind i en sag om en lærer, der blev fyret efter at have udtalt sig kritisk om sin ledelse. Det skriver DR Bornholm.

Gymnasielæreren blev fyret i februar fra Campus Bornholm.

I et brev opfordrer Ombudsmanden Campus Bornholm til at forholde sig til, om fyringen stemmer overens med reglerne for offentligt ansattes ytringsfrihed. Han har givet skolen en frist på fire uger til at komme med et svar.

- Offentligt ansatte har en vidtgående ytringsfrihed. Men jeg vil naturligvis ikke drage konklusioner i den konkrete sag, før jeg har hørt skolens forklaring, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen på Ombudsmandens hjemmeside.

Gymnasielæreren blev fyret 10. februar, fordi han i december sendte en mail til Folketingets Finansudvalg. Her omtalte han Campus Bornholms' ledelse i kritiske vendinger og opfordrede til, at ledelsen skulle fyres.

Mailen blev sendt til Folketinget Finansudvalg, dagen inden udvalget skulle træffe en beslutning om en ekstraordinær bevilling til Campus Bornholm.

Det glæder gymnasielærer Søren Wilhjelm, at Ombudsmanden nu vil undersøge sagen.

- Når man læser brevet (fra Ombudsmanden til Campus Bornholm, red.), så skal Campus Bornholm nu forklare sig, og det må man selvfølgelig vente på. Men jeg er da meget sikker på, at jeg få medhold, siger han til DR P4 Bornholm.

/ritzau/

Dagens Gossip