Omfattende mafiaopgør med 147 anklagede indledes i Italien

Skrevet af admin

23/03/2016

Dagens topnyheder

Et retsopgør, som omfatter i alt 147 personer, der anklages for at hjælpe 'Ndrangheta-mafiaen, blev onsdag indledt i Italien.

Der er tale om to forskellige retssager - én i Rom, hvor en tidligere borgmester er på anklagebænken, og en anden i Reggio Emilia, hvor anklagen lyder på, at over 140 tiltalte ville infiltrere Norditalien på vegne af mafiaen.

Blandt de anklagede i Reggio Emilia er blandt andet forretningsfolk, håndværkere, embedsmænd, og den tidligere landsholdsspiller på det italienske fodboldlandshold Vincenzo Iaquinta.

Han er tiltalt for ulovlig besiddelse af våben, der ifølge anklageskriftet skulle komme hans forbindelser i mafiaen til gode.

Eks-landsholdsspilleren afviser anklagerne.

Retssagerne blev indledt under strenge sikkerhedsforanstaltninger, for retssagen handler om 'Ndrangheta-mafiaen, som spiller en stadig mere aktiv rolle i den nordlige del af Italien.

Blandt andet skal den kriminelle organisation, der ellers primært tjener sine penge på våben- og narkohandel, have tjent store beløb på genopbygningen i kølvandet på to jordskælv i 2012 i Norditalien.

Anklagerne omfatter forbrydelser, der er blevet varemærker for mafiaen, såsom drab, hvidvaskning af penge, afpresning, korruption og opkøb af stemmer ved lokalvalg.

I hovedstaden Rom er byens tidligere borgmester Gianni Alemanno anklaget for at have modtaget omkring 125.000 euro (932.000 kroner) i bestikkelse fra 2012 til 2014.

Den 58-årige har afvist alle beskyldninger.

Italien er et af de mest korrupte lande i Vesteuropa. I en international opgørelse fra organisationen Transparency International ligger Italien nummer 61 ud af 161 lande - lige mellem Oman og Lesotho.

- Korruption er den kræft, der æder Rom, siger mafiaanklager Alfonso Sabella.

/ritzau/dpa