Omfattende razzia mod rockere i Jylland og på Fyn i dag

 

Aktionen blev gennemført af politiets såkaldte Task Force Vest, og den koordinerede aktion, der har været under planlægning et stykke tid, var en succes.

Fungerende politiinspektør Kirsten Fischer, der er leder af Task Force Vest er nemlig godt tilfreds med dagens indsats.

- Ved de mange ransagninger fandt vi våben, narkotika, tyvekoster og penge. Vi har seks anholdte lige nu, og når vi kommer lidt længere hen, så er det politikredsenes jurister, der skal vurdere hvor mange af dem, der skal i grundlovsforhør, siger hun.

Task Force Vest var velforberedte ved aktionen. Ransagningskendelserne lå på snorlige rækker, specialhunde var stand by, ligesom SKAT havde folk med nyttige kompetencer klar.

- Vi lavede aktionen fordi de oplysninger, der i den seneste tid er kommet frem under vores efterforskninger, gav grundlag for det. Vi er sat i verden for at sætte kriminelle rocker – og banderelaterede i fængsel ved at opklare deres forbrydelser. Undervejs i det arbejde forhindrer vi også helt sikkert nogle forbrydelser, fordi vi helt enkelt gør det rigtigt besværligt ”at gå til rocker”. Vi tager deres våben, deres varer i form af narkotika, vi tager deres motorcykler, og penge og hvad vi ellers kan ved hjælp af SKAT, siger Kirsten Fischer.

Hun afviser, at aktionen skyldtes forlydender om optakt til en ny rockerkrig.

- Vi var ikke ude, fordi der er uro på rocker og bandefronten i øjeblikket. Vi fulgte bare rutinemæssigt op på vores efterforskninger.

Task Force Vest er decentralt organiseret med sektioner i de involverede politikredse og dagens aktion var da også planlagt med afsæt i hver af de seks sektioner i politikredsene
– Fyn og de fem jyske kredse.

Konkrete fund i dag var blandt andet:

I Bjergby mellem Holstebro og Viborg i Midt – Vestjyllands Politikreds blev der fundet tyvekoster i form af bl.a. haveredskaber.

I Århus fandt Østjyllands politi skydevåben og beslaglagde derud over en Harley Davidson.

Syd – og Sønderjyllands politi fandt under dagens ca. 10 ransagninger i politikredsen amfetamin, hash, doping i form af både ampuller og piller samt våben. Der er tale om slagvåben, kastestjerner og knive.

5 ransagninger i Sydøstjyllands Politikreds – 3 steder i Horsens og 3 steder i Fredericia – bragte én pistol, amfetamin og kokain for dagen.

Baggrund
Task Force Vest er en særlig enhed der proaktivt efterforsker rocker - og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier. En efteforskning hører hjemme i Task Force Vest inden for disse kategorier af kriminalitet, hvis den antages at være organiseret, overskride grænser mellem politikredsene og efterforskningen er fremadrettet.

Task Forcen er sammensat af medarbejdere fra Fyns politi og de jyske politikredse og decentralt organiseret med sektioner i hver af de nævnte politikredse. Task Force Vest har hovedsæde i Horsens og ledes operativt af vicepolitiinspektør Kirsten Fischer.

Dagens Gossip