Omkomne fra Germanwings-tragedien hædres på årsdagen

Torsdag er det et år siden, at andenpilot Andreas Lubitz med vilje lod sin Airbus 320 med 150 mennesker om bord brage ind i en bjergside i Frankrig. Lufthansa-flyet styrtede ned i de franske alper på vej fra Barcelona til Düsseldorf. En dansker var blandt de dræbte.

De omkomne bliver på årsdagen mindet ved en ceremoni i Frankrig, og her vil det tyske luftfartsselskab Lufthansa transportere 650 af ofrenes pårørende til Frankrig, hvor de vil overvære ceremonien.

Lufthansa vil også torsdag offentliggøre mindeplader med ofrenes navne i Barcelona og Düsseldorf.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at lette på sorgen for de pårørende, hvis det overhovedet er muligt, siger Lufthansas topchef Carsten Spohr ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han oplyser samtidig, at Lufthansa har betalt kompensationer på mindst 100.000 euro og i mange tilfælde flere millioner euro per passager.

Andenpiloten Lubitz led af en svær depression og havde mange gange opsøgt forskellige læger vedrørende sine problemer.

En rapport fra den franske havarikommission, BEA, fastslog tidligere i marts, at en af de læger, som den 27-årige andenpilot opsøgte to uger før flystyrtet, havde anbefalet, at han skulle lade sig indlægge på et psykiatrisk hospital.

Men denne læge havde ikke informeret myndighederne om, hvad han havde anbefalet.

Andreas Lubitz låste sig under den skæbnesvangre flyvning inde i cockpittet, da flyets kaptajn for en kort bemærkning var væk. Herefter styrede han flyet, selv om kaptajnen bankede på døren for at komme ind.

BEA foreslog i forbindelse med rapporten, at alle piloter, der har en fortid med psykiske lidelser, skal undersøges fortløbende.

Efter katastrofen sidste år har en del luftfartsselskaber indsat nye låse, så det ikke længere er muligt fuldstændig at aflåse cockpittet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip