Omkring 1000 flypassagerer berørt af angreb i Bruxelles

Skrevet af admin

22/03/2016

Dagens topnyheder

Angrebet mod den belgiske Zaventem-lufthavn berører mange danske flypassagerer.

Tirsdag formiddag blev flytrafikken aflyst som følge af angrebene, og trafikken til og fra lufthavnen i Bruxelles er indstillet indtil onsdag morgen klokken 06.

Det betyder, at 14 ankomster og afgange fra lufthavnene i København og Billund tirsdag er blevet aflyst, skriver Ritzau Fokus.

Omkring 1000 passagerer fra hovedstaden er direkte påvirket af det forhøjede terrorberedskab i Belgien, mens det drejer sig om omkring 150 passagerer fra Billund.

Påvirkningen af flytrafikken er dog efter omstændighederne lille, da den store påskerejsedag var i fredags. Desuden er der færre forretningsrejsende på grund af ferieugen, fortæller pressevagt Lars Lemche, Københavns Lufthavn.

- Det er en lille rejsedag i dag. Den store påskerejsedag var i fredags med 92.000 rejsende i alt. I dag ligger vi på 62.000, hvilket er lidt under normalen, hvor vi har omkring 70.000 rejsende, fortæller Lars Lemche til Ritzau Fokus.

Også i Billund er der mindre flytrafik tirsdag på grund af påskeugen. Her er der normalt tre til fire fly til og fra Bruxelles. Men i dag er det kun en enkelt afgang og ankomst, der er aflyst.

Lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen opfordrer passagerer, der har en billet til og fra den belgiske hovedstad til at tage kontakt til deres flyselskab.

- De skal tage kontakt til sted, hvor de har købt billetten. Og så bliver de hjulpet videre derfra, siger han.

Indstillingen af flytrafikken har medført øget interesse for at leje bil i den belgiske hovedstad.

- Vi mærker helt klart en større interesse for at leje bil for at komme ud af Bruxelles, oplyser kommerciel direktør Lars Dissing fra biludlejningsfirmaet Avis til Ritzau.

/ritzau/