Omkring 1000 i vejsektor risikerer fyring

Der skal spares de fleste steder - og nu mærker vejsektoren også for alvor krisen kradse. Faktisk så meget, at man i branchen forventer, at 900-1000 vil miste jobbet næste år.

Allerede i 2012 er der sket en reduktion i mandskabet på 3,2 procent - men det har ikke været nok til at tilpasse aktiviteterne til det reelle niveau.

En undersøgelse, der er lavet af Sivertsen Kommunikation & PR Konsortiet for Asfaltindustrien, Dansk Vejforening og Trafiksikkerhed & Vejservice, viser, at især de store aktører i branchen ser sort på fremtiden.

- Resultatet er endnu værre, end vi havde frygtet, siger direktør i Asfaltindustrien Anders Hundahl og fortsætter:

- Undersøgelsen viser klart, at virksomhederne har holdt igen med ansættelser i år, siger han om undersøgelsen.

Virksomheder, der beskæftiger mere end to tredjedele af de ansatte i branchen, har et pessimistisk syn på fremtiden. Derfor ligger det også lige for at skære i antallet af ansatte. Samlet har virksomhederne i undersøgelsen 4000 ansatte.

Det er ikke kun vejbranchens ansatte, der risikere at miste jobbet, hvis det går, som undersøgelsen forudser.

- Aktivitetsniveauet i sektoren har direkte betydning for 17.000 arbejdspladser hos ingeniørfirmaer, kommunale og statslige vejafdelinger og i transportbranchen. Af de 17.000 er alene 7000 beskæftiget i kommunerne og i staten, siger Anders Hundahl.

Direktøren i Asfaltindustrien opfordrer regering og folketing til at gøre noget ved problemet:

- En ting er, at det er dyrt for samfundet, at vores vejanlæg bliver ødelagt. En anden er, at stadig flere har udsigt til at melde sig i køen af arbejdsløse, siger Anders Hundahl.

Han opfordrer politikerne til at indgå en bred politisk aftale, som kan sikre færdselssikkerheden, beskæftigelsen og den investerede vejkapital.

Dagens Gossip