Omskiftelig NFL-spiller siger op for at spille OL-rugby

Tidligere megastjerne i den australske rugbyliga Jarryd Hayne har opgivet sin drøm om at skabe en stor karriere i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL.

I stedet vil han forsøge at få en plads på Fijis syvmands-rugbyhold til OL, siger han i en meddelelse på San Francisco 49'ers' hjemmeside søndag. Hayne er født i Australien, men har en far fra Fiji, og han kan derfor stille op for landet til OL.

Hayne nåede at være på banen i otte af San Franciscos 16 kampe i 2015.

Det tiltrak stor opmærksomhed, da Hayne, en af verdens bedste rugbyspillere på det tidspunkt, før 2015-udgaven af NFL skiftede sin stjernetilværelse i Australien ud med en plads på San Francisco 49'ers' træningshold.

Men Jarryd Hayne blev kult blandt San Franciscos fans for sin utraditionelle løbestil, som han havde taget med fra sin rugbytid.

- De seneste 12 måneder med 49'ers har været helt utrolige. Men OL er noget, jeg har drømt om, siden jeg var en lille dreng, og jeg kunne ikke lade muligheden passere, siger Hayne i meddelelsen.

Allerede kort efter, at rugbyspilleren erklærede, at han ville vende tilbage til rugby, blev der dog sået tvivl om, hvorvidt han kan få lov at deltage ved OL, hvor rugby er på programmet for første gang siden 1924.

NFL er berygtet blandt antidoping-jægerne for sit afslappede forhold til doping, og Det Internationale Antidopingagentur, Wada, har ofte været ude med riven efter NFL, fordi ligaen ikke følger retningslinjerne fra antidopingagenturet.

Søndag aften tweetede tidligere chef for Australiens Antidopingagentur Richard Ings, at Hayne ikke kan deltage i OL.

- Et lille problem, makker. Rugbyforbundet kræver, at du er registreret i deres forbund seks måneder inden OL, så du kan blive testet for doping, skriver Ings og fortsætter.

- Hvis Jarryd Hayne havde spillet i en sportsgren, der følger Wadas retningslinjer, så ville han kunne komme med. Men NFL er et slaraffenland for præstationsfremmende midler.

Rugbyforbundet eller IOC har ikke kommenteret emnet søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip