Omstrejfende udbryderabe er blevet spottet igen: Nu skal den lokkes med livret

De mangler stadig en abe i den jyske badeby Blåvand.

Den tre-årige berberabe stak i slutningen af januar af fra Blåvand Zoo nordvest for Esbjerg, hvor den lodne skabning har gjort sig bemærket ved at klatre rundt på hustage og drive kæk med en skytte, der aldrig formåede at få aben på kornet.

Telefonerne var i starten rødglødende hos Blåvand Zoo, der blev kimet ned af folk, der havde set udbryderaben i området.

Men for et par uger siden blev der stille, da flugtaben åbenbart valgte at holde lav profil i noget tid.

- De sidste 14 dage har vi hverken selv set den eller hørt fra andre, siger zoo-ejer Hans Hestbech til P4 Syd.

Læs også: Pas på: Skytte jagter flygtende bavian fra zoo

I lørdags blev aben spottet igen.

En familie så udbryderaben ikke langt fra Blåvand Zoo, hvor man nu har lagt en ny plan for at få den pelsklædte flugtkonge bag tremmer igen.

- Vi vil prøve at fodre den hjem. Den skal have bananer og jordnødder - det er det, den bedst kan lide, siger Hans Hestbech.

Han forklarer, at flugtaben skal lokkes hele vejen hen til de store grantræer, der står ved siden af buret i den zoologiske have, og håbet er så, at aben vil springe ind til sine 10 artsfæller i buret.

Den efterlyste abe kan glæde sig over den nye plan med den lokkende livret, da Blåvand Zoo tidligere har udtalt, at dyret skulle skydes med et gevær, hvis en skytte fik mulighed for at få ramt på den.

Det ville være farligt at bedøve den, lød vurderingen til TV 2 fra skytte Torben Larsen.

Han frygtede, at flugtaben skulle blive sur over at blive ramt med en bedøvelsespil, der kan tage 15 minutter om at virke, og i mellemtiden ville aben blive aggressiv og eventuelt gå til angreb på et barn. 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip