Omstridt advokat frakendes bestallingen i to år

Den sønderjyske advokat Hans Boserup er idømt 60 dages fængsel og frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed i to år.

Det fremgår af en dom fra Retten i Sønderborg.

Advokaten er blevet dømt for at have afgivet falsk vidneforklaring, for at have videregivet politioplysninger til en klient og for at have overtrådt færdselsloven.

Ud over fængselsstraffen er advokaten blevet idømt en bøde på 12.000 kroner.

Advokaturchef Jakob Beyer fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi er tilfreds med dommen.

- Det er sjældent, at vi har sager, hvor vi er nødt til at rejse tiltale mod en advokat for falsk forklaring og misbrug af stilling. Det har vi gjort i det her tilfælde, og retten har fulgt os i hovedparten af påstandene, siger Jakob Beyer.

Ifølge anklageskriftet var Boserup tiltalt for at have videregivet politiakter fra verserende straffesager i to tilfælde, men retten har kun dømt for det ene forhold.

Hans Boserup har nægtet sig skyldig i alle forhold. Han oplyser, at han har anket dommen til landsretten.

- Dommen er forkert på alle punkter, og selv om man lagde bevisresultatet til grund, kan det ikke bære sanktionen, skriver Hans Boserup i en skriftlig kommentar til dommen.

Hans forsvarer, advokat Thorbjørn Philippsen, finder, at der er tale om en "meget hård" dom.

Han hæfter sig ved, at Boserup er dømt for at have afgivet falsk vidneforklaring. Det var i en sag, som ligger flere år tilbage, og hvor Boserup beskrev, at to betjente havde været unødigt hårdhændede over for en tiltalt.

- Det er meget vidtgående at dømme for det her, og det har den konsekvens, at du som vidne i fremtiden har et sværd hængende over hovedet, siger Thorbjørn Philippsen.

- Hvis du mener at have set en person været nede og ligge to gange, mens andre kun har set det én gang, så bliver du ikke kun dømt for falsk forklaring, men du får også frataget dit levebrød.

- Jeg vil da være lidt nervøs, hvis jeg skal vidne fremover, siger Thorbjørn Philippsen.

/ritzau/

Dagens Gossip