Omstridt K-borgmester bliver på posten i Høje-Taastrup

I forårets oppiskede lærerkonflikt var Høje-Taastrups konservative borgmester, Michael Ziegler, chefforhandler for KL.

På trods af megen negativ omtale i den sag tyder alt på, at han bliver genvalgt som borgmester.

Efter at alle stemmerne er talt op, ligger Michael Ziegler og De Konservative til en fremgang på 2,5 procentpoint til i alt 41,3 procent af stemmerne i den københavnske forstadskommune.

Fremgangen ændrer dog ikke på antallet af mandater i byrådet. Partiet råder fortsat over ni ud af byrådets 21 mandater.

De Konservative har indgået valgforbund med Dansk Folkeparti, der får to mandater, og dermed bør flertallet i byrådet være formalia.

Ydermere har Venstre og Liberal Alliance også lagt op til at støtte Michael Ziegler i kampen om borgmesterposten, men det bliver kun Venstre af de to, der har et mandat at bidrage med, da Liberal Alliance ikke kom ind i byrådet.

Det er ikke første gang, at De Konservative har et godt valg i Høje-Taastrup. Ved valget i 2009 mere end fordoblede partiet sit stemmetal.

Blandt taberne i Høje-Taastrup er Socialdemokratiet med spidskandidaten Thomas Bak, der er søn af den tidligere bykonge Anders Bak. Partiet har dog fortsat syv mandater.

SF går fra to mandater ned til et enkelt, mens Det Radikale Venstre mister sit eneste mandat. Enhedslisten er ny i kommunalbestyrelsen i forhold til valget i 2009. Partiet har fået et enkelt mandat.

Stemmeprocenten i Høje-Taastrup endte på 69 procent.

/ritzau/

Dagens Gossip