Omstridt Panama-advokat: Jeg har handlet efter bogen

Advokatfirmaet Mossack Fonseca, der beskyldes for at have hjulpet blandt andet statsoverhoveder, sportsstjerner og rigmænd med at oprette selskaber i skattely, afviser at have gjort noget som helst ulovligt.

Det siger Ramon Fonseca, der er medstifter af og partner i advokatfirmaet, til nyhedsbureauet Reuters.

- Vi kan udelukke, at det er et insiderjob. Dette er ikke en læk. Dette er et hackerangreb, siger han og tilføjer, at det formentlig er folk i udlandet, der står bag.

Han afviser ligeledes, at selskabet har medvirket til at destruere dokumenter eller har hjulpet nogen med at undgå skat eller med hvidvaskning af penge.

I stedet har han indgivet en klage til Panamas statsanklager, fordi han hævder, at lækken af de cirka 11,5 millioner dokumenter kommer fra hackere uden for Mossack Fonseca.

- Vi har allerede indgivet de relevante klager til statsanklagerens kontor, og en regeringsinstitution er også ved at undersøge sagen, siger den 63-årige Fonseca, der var med til at stifte selskabet i 1977.

Det er via et hackerangreb, at en række internationale medier har skaffet sig adgang til dokumenterne, der blandt andet har bragt Islands statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, i fedtefadet, mener han.

- Disse e-mail er blevet taget ud af en kontekst, siger Fonseca, der kalder blandt andet kritikken af Sigmundur David Gunnlaugsson for en "heksejagt".

Regeringen i Panama har efter søndagens afsløringer været ude med et løfte om, at den vil samarbejde, såfremt dokumenterne fører til eventuelle retlige granskninger.

- Dette er en tropisk storm, som dem vi har her i Panama. Når først den er overstået, kommer solen frem, siger Alvaro Aleman, stabschef for Panamas præsident, Juan Carlos Varela.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip