Omstridt udlændingeforslag stryger videre trods kritik

Regeringens omstridte ændringer på udlændingeområdet stryger videre på sin vej til at blive en realitet.

Torsdag aften har integrationsudvalget på et kort møde sagt god for, at ændringerne kan gå videre til at blive behandlet og formentlig vedtaget fredag, fortæller udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

- Vi er glade for, at udvalget har været klar til at afgive betænkning og også har gjort det med det resultat, at vi kan få behandlet tingene i morgen, siger Martin Henriksen, der også er formand for udvalget, til Ritzau.

Hvordan opbakningen var til beslutningen i udvalget, vil udlændingeordføreren ikke svare på og henviser til, at han ikke må referere fra et lukket udvalgsmøde.

Lovforslaget, som regeringen fremlagde fredag, er blevet hastebehandlet i Folketinget og har været under skarp kritik.

Selvom regeringen ikke har bedt om det, har eksempelvis Institut for Menneskerettigheder og Amnesty International afleveret høringssvar til forslaget.

Høringssvarene er blevet uddelt i udvalget, fortæller Martin Henriksen og tilføjer, at der blandt andet har været spurgt ind til det i det åbne samråd tidligere torsdag.

- Det har været en del af diskussionen.

- Der er ikke lagt op til, at der kommer ændringer i lovforslaget på baggrund af de høringsbidrag, der er kommet ind, siger han.

Helt samme melding kom også tidligere fra udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

Både Institut for Menneskerettigheder og Amnesty International mener ellers, at forslagene er i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

I sin konklusionen skriver Institut for Menneskerettigheder, at der særligt er et punkt, som instituttet mener er kritisabelt:

Regeringen har foreslået, at udlændinges krav om at blive stillet for en dommer inden for 72 timer efter at være blevet frihedsberøvet skal kunne suspenderes af ministeren. Det er særligt det forslag, Institut for Menneskerettigheder hæfter sig ved.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip