Ond cirkel: Advokater begår selvmord på stribe

En uhyggelig statistik præger den presstigefulde advokatbranche i USA. Et stigende antal advokater begår selvmord som følge af overarbejde og bekymringer, ifølge Newser.com

Det har fået otte ud af 50 af USA's advokatforbund til at reagere. Sammen vil de skabe opmærksomhed på problemet og forsøge at nedbringe antallet af selvmordskandidater i advokatbranchen.

Eksempler fra flere stater viser, hvordan selvmordstrenden er eskaleret på det seneste, skriver Newser.com. South Carolina melder om seks advokater, der har taget deres eget liv på 18 måneder. I Kentucky er tallet 15 advokater siden 2010. Og i Oklahoma er tendensen et selvmord om måneden.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Lederen af advokatforbundet i Kentucky fortæller, at det primært er midaldrende mænd med familie, der vælger at begå selvmord. Og det er især advokater, der går i retten, som er en del af den kedelige statistik.

En amerikansk undersøgelse viser, at allerede på jurastudiet døjer f40 procent af de studerende med depression. Den deprimerede tilstand følger med, når de nyuddannede advokater kommer ud på arbejdsmarkedet. Meget få søger hjælp i løbet af karrieren eller fortæller deres nærmeste om problemerne.

- Jeg havde aldrig drømt om, at jeg skulle blive enke i en alder af 58 år. Vi var ved at starte det bedste kapitel i vores liv. Men alle disse uskyldigt fængslede  mennesker, alle de tabte timer og ferier med familien, kan have deres pris, siger en ulykkelig advokat-enke fra Ohio til Courier Journal.
 

Dagens Gossip