Ondt i storetåen? Det er derfor

Urinsyregigt sætter sig ofte i storetåen og så kaldes det podagra, men uanset hvad det kaldes, så gør det pokkers ondt og kan det undgås, så bør det.

En ting har særlig stor indflydelse på netop podagra og det er hvilke fødevarer, du spiser.  Det er ikke alle mennesker, som reagerer ens på de forskellige madvarer, men ifølge fast læge på Ude og Hjemme Jerk W. Langer, så er der flere ting, du kan tænker over.

Flere gode råd mod gigt i storetåen på udeoghjemme.dk

Maden spiller en rolle

Vil du gerne passe på dig selv og undgå at få anfald af den smertefulde gigt, så kan du supplere din kost med 2.400 milligram omega-3 om dagen for det dæmper betændelse. Det  kan også lindre sværhedsgraden og reducere risikoen for nye anfald. Og ifølge læge Jerk W. Langer er der også en del, du kan gøre på madfronten:

- Pas på fødevarer som lever, nyre, ansjoser, saediner, sild, makrel og skalfisk.

- Nogle har problemer med bælgfrugter, ærter, bønner, blomkål, svampe, spinat og asparges, samt fisk som sild og makrel.

Læs hvilke kosttilskud der er gode mod gigt på udeoghjemme.dk

Din vægt har betydning

Et af de lidt sjove råd mod podagra er, at du kan drikke nogle kopper kaffe hver dag og det må gerne være koffeinfri. Det her råd er et af dem, der for de fleste betyder noget godt, i hvert fald dem der elsker en god kop kaffe. Men der er også andre knap så sjove råd fra læge Jerk W. Langer:

- Alkohol forsinker udskillelsen af urinsyre fra kroppen, og under et anfald bør man slet ikke drikke alkohol.

- Masser af væske kan derimod fortynde urinsyren i blodet og skylle den ud af kroppen.

- Overvægt øger risikoen for urinsyregigt og belaster leddene mere

- Vægttab nedsætter omvendt urinsyren i blodet. Men undgå at tabe dig for hurtigt i vægt eller gå på en af de populære slankekure med meget kød.

Af redaktionen Ude og Hjemme, redigering Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip