Ondt i storetåen? Det er derfor

Er din storetå hævet, rød og meget smertefuld? Så kan der skyldes urinsyregigt. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at forbygge.

Ondt i storetåen.

Urinsyregigt sætter sig ofte i storetåen og så kaldes det podagra, men uanset hvad det kaldes, så gør det pokkers ondt og kan det undgås, så bør det.

En ting har særlig stor indflydelse på netop podagra og det er hvilke fødevarer, du spiser.  Det er ikke alle mennesker, som reagerer ens på de forskellige madvarer, men ifølge fast læge på Ude og Hjemme Jerk W. Langer, så er der flere ting, du kan tænker over.

Maden spiller en rolle

Vil du gerne passe på dig selv og undgå at få anfald af den smertefulde gigt, så kan du supplere din kost med 2.400 milligram omega-3 om dagen for det dæmper betændelse. Det  kan også lindre sværhedsgraden og reducere risikoen for nye anfald. Og ifølge læge Jerk W. Langer er der også en del, du kan gøre på madfronten:

- Pas på fødevarer som lever, nyre, ansjoser, saediner, sild, makrel og skalfisk.

- Nogle har problemer med bælgfrugter, ærter, bønner, blomkål, svampe, spinat og asparges, samt fisk som sild og makrel.

Årsager til ondt i storetåen

Din vægt har betydning

Et af de lidt sjove råd mod podagra er, at du kan drikke nogle kopper kaffe hver dag og det må gerne være koffeinfri. Det her råd er et af dem, der for de fleste betyder noget godt, i hvert fald dem der elsker en god kop kaffe. Men der er også andre knap så sjove råd fra læge Jerk W. Langer:

- Alkohol forsinker udskillelsen af urinsyre fra kroppen, og under et anfald bør man slet ikke drikke alkohol.

- Masser af væske kan derimod fortynde urinsyren i blodet og skylle den ud af kroppen.

- Overvægt øger risikoen for urinsyregigt og belaster leddene mere

- Vægttab nedsætter omvendt urinsyren i blodet. Men undgå at tabe dig for hurtigt i vægt eller gå på en af de populære slankekure med meget kød.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip