One Direction er de rigeste under 30 år

Titlen går i år til One Direction. De fem popstjerner stryger til tops med en samlet formue på godt 59,3 millioner pund, rundt regnet 522 millioner kroner.

Radcliffe har toppet listen siden starten i 2010, men Harry Potter-stjernen må denne gang nøjes med andenpladsen. Han er ifølge den seneste opgørelse god for lige knap 495 millioner kroner.

De unge kendissers velstand beregnes af et bredt sammensat ekspertpanel, der analyserer faktorer som film- og TV-indtægter, pladesalg og reklameaftaler.

Resultatet bringes i ugebladet Heat, der forklarer, at One Direction er behandlet under ét, fordi boybandets indtægter næsten udelukkende skyldes en gruppeindsats frem for enkelte medlemmers præstationer.

Flere af sidste års navne er faldet ud af Heats top 30 i år. Det gælder blandt andre Paolo Nutini, Natasha Bedingfield og Sienna Miller, mens produceren Calvin Harris er den højest placerede nye velhaver på listen. Han er nummer otte med en formue på 195 millioner kroner.

Der er en afgrund mellem eksempelvis One Directions fans og popidolernes indtægter. Minimumslønnen for unge briter mellem 18 og 20 år er til sammenligning fem pund og tre pence, lidt over 44 kroner. De
16- og 17-årige må klare sig med 32 kroner og 75 øre.

»Drengene i One Direction er unge, talentfulde, vildt flotte og beundret af millioner. Vi kan nu tilføje, at de også ruller sig i penge, men ingen har jo sagt, at livet er retfærdigt«, bemærker Heats chefredaktør Lucie Cave.

Dagens Gossip