O'Neill vil have nordirske minder til resten af livet

Nordirlands fodboldlandstræner, Michael O'Neill, opfordrer sine spillere til at skabe minder, der vil vare resten af livet, når hans hold tirsdag i gruppe C møder Tysklands regerende verdensmestre ved EM.

Efter 2-0-sejren over Ukraine forleden skal Nordirland bruge en sejr for at være garanteret en billet videre i turneringen, men også en uafgjort eller et spinkelt nederlag kan formentlig bruges.

Nordirland har blot 1,8 millioner indbyggere og er med ved en stor slutrunde for første gang i 30 år. Men det må ikke være en undskyldning for at ryste i bukserne mod Tyskland, siger Michael O'Neill.

- Dette er et specielt øjeblik.

- Hvis man på forhånd havde givet os chancen for at vinde gruppen med en sejr over verdensmestrene i Paris, ville vi gladeligt have sagt ja, siger Michael O'Neill.

- Det er en mulighed, vi alle skal nyde og gemme. Når vi ser tilbage på vores karrierer, vil det forhåbentlig være noget, som sidder fast i hukommelsen i lang tid.

- For at gøre det endnu mere mindeværdigt skal vi selvfølgelig forsøge at få et godt resultat og komme videre til næste fase i turneringen. Så simpelt er det.

Før EM 2016 var Nordirland med ved VM 1958, 1982 og 1986.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip