Onkel og nevø dømt for at levere hash til Christiania

To mænd fra København troede selv, at de havde fundet den perfekte lagerplads til den hash, de leverede til Christiania, da de anbragte hashen i et pengeskab i et kælderrum i en etageejendom.

Det var en 55-årig onkel og hans 38-årige nevø, der havde gang i forretningen, som blev overvåget af politiet fra marts til september 2013, og hvor politiet også løbende foretog hemmelige ransagninger af pengeskabet.

Ransagningerne og videoovervågningerne viste, at der i løbet af det halve år blev opbevaret 72 kilo.

I oktober blev de to mænd anholdt. På det tidspunkt var der kun et kilo hash i skabet.

Torsdag blev mændene dømt to år og tre måneders fængsel i Københavns Byret. Den 55-årig for alle 72 kilo, mens nevøen blev dømt for omkring 30 kilo.

- At også den 30-årige fik to år og tre måneders fængsel skyldes, at han tidligere har fået en narkodom, siger senioranklager Ulrich Thomsen, Københavns Politi.

Ud over fængselsdomme fik de to herrer konfiskeret henholdsvis 48.000 kroner og 35.000 kroner, og begge fik hver beslaglagt 10.000 kroner til dækning af sagens omkostninger.

Den 38-årige nevø havde for sin fortjeneste købt to dyre Audemars Piguet-ure til en samlet værdi af omkring 230.000 kroner. De blev sammen med en diamantørering også konfiskeret.

Begge tog betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

/ritzau/

Dagens Gossip