Onsdag begynder efterårsblæsten at hive i Danmark

Skrevet af admin

19/10/2015

Dagens topnyheder

Vejrguderne fordeler i denne uge sol, vind og væde mere ligeligt ud over landet end tilfældet har været de seneste uger. Her har især nordjyderne været begunstiget af solstråler, mens andre egne har måttet nøjes med gråvejr.

- Den regionale opdeling af vejret, vi har været vidne til, er sådan set forbi nu. Den kommende uge vil der ikke være de store forskelle i vejrforholdene mellem landsdelene, siger Mogens Rønnebæk, vagthavende meteorolog ved DMI.

Torsdag bliver ugens varmeste dag med op til 15 grader. De øvrige dage svinger temperaturerne mellem 10 og 13 grader. Det er ifølge meteorologen ganske typisk for årstiden.

Derimod trækker det fortsat ud med nattefrosten.

- I det centrale Jylland er der i nat målt frostgrader, men det er overstået nu, siger Mogens Rønnebæk tidligt mandag morgen.

- Natten til tirsdag kan vi komme tæt på frysepunktet, men ellers holder frosten sig på afstand.

Typisk efterårsvejr, hvor vindstød hiver i cyklerne, blade bliver revet af træer og buske, og hvor skyerne kaster vand af sig, indtræffer midt på ugen.

- Onsdag og torsdag kommer der mere gang i den med blæst fra syd og sydvest. Ved kysterne op til kuling. Onsdag kommer der regn, mens torsdagen vil byde på mere spredte byger. Og så bliver det lidt varmere. Op til 15 grader, siger Mogens Rønnebæk.

De øvrige dage bliver vindstille, og regntøj skal man ikke bekymre sig om.

- Mandag er der tåget flere steder, og det kan knibe med at få brændt tågen af. Men der skulle komme lidt huller i løbet af dagen, nogen sol og op til 12 grader.

Tirsdag bliver også vindstille og tør.

Samme prognose gælder for fredag, hvor der kommer lidt sol og med op til 13 grader i dagtimerne.

/ritzau/