Op mod 100 dræbt ved bombemassakre i Syrien

Antallet af dræbte ved et omfattende luftangreb udført af den syriske regerings fly var mandag tæt på at nå 100. FN's humanitære chef kalder drabene dybt chokerende og appellerer igen til, at civile bliver beskyttet i konflikten.

Det regeringskontrollerede luftvåben i Syrien fortsatte mandag sine bombeangreb mod et kvarter i byen Douma, nordøst for hovedstaden Damaskus, hvor op mod 100 blev dræbt og 240 blev såret.

Det oplyser det sædvanligvis velorienterede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder og redningsfolk i de oprørskontrollerede områder.

En syrisk militærkilde siger, at angrebet havde til formål at ramme oprørsgruppen Islams Hær.

Rækken af angreb, der blev indledt søndag, er nogle af de blodigste regimet har foretaget i den fire år lange krig. Angrebene blev gennemført næsten præcis to år efter et angreb med kemiske våben i samme region.

En stor del af det internationale samfund siger, at det var det syriske regime, som stod bag de kemiske angreb.

Den Nationale Koalition, som er Syriens største oppositionsgruppe i eksil, fordømmer angrebene og kritiserer også det internationale samfund for de "lunkne" reaktioner på det store antal dræbte.

- Dette er en dokumenteret massakre, siger Rami Abdulrahman, som er leder for Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

En syrisk militærkilde siger, at angrebet havde til formål at ramme oprørsgruppen Islams Hær, som lørdag angreb regeringsstillinger Harasta.

FN's humanitære chef, Stephen O'Brien, siger, at "han er skrækslagen over den totale respekt for civiles liv i den syriske konflikt."

Abdel Rahman fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at det syriske regime ønsker at dræbe så mange som muligt, da regimet praktiserer "den brændte jords taktik".

- Regimet ønsker at vise, at det kan dræbe så mange, som det ønsker, uden at det internationale samfund tager sig af det.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip